Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nincs Thomas Piketty...

Miért nincs Thomas Piketty wikipediás cikke magyarra fordítva?

Figyelt kérdés
Egy csomó más nyelven olvasható, németül, franciául, oroszul, finnül, sőt lengyelül is.

2018. febr. 16. 00:27
1 2
 1/12 anonim válasza:
86%

Mert még egy magyar wikipédista sem írta meg.

Ha ennyire zavar csináld meg te.

A legjobb, hogy sőt lengyelül, lengyelül értő ember van úgy 45 millió magyarul értó meg 13, olyan nagy meglepetés, hogy a 45 millió között volt valaki, akit érdekel Piketty és megírta lengyelül?

Ha tényleg sőtöt akarsz, akkor sőt még latin oldal is van, pedig a latin csak a Vatikánban hivatalos nyelv.

Ennek, hogy milyen nyelven van Pikettyről wikipédia cikk mi a köze a Politikához?

2018. febr. 16. 00:43
 2/12 A kérdező kommentje:

Hová kellett volna tenni, szerinted? Nyugodtan átteheted.

Gondolom, ennyi kéttannyelvű iskolával, mint ahány Mo-on tenyészik, nincs arra szükség, hogy pont én fordítsam át.

2018. febr. 16. 01:31
 3/12 anonim ***** válasza:
78%
Akkor sokan mások is így gondolják,hogy minek ha majd megcsinálja. Ha ennyire foglalkoztat fordíts le, jó gyakorlat lehet az max a hibás részeket kijavitják mások.
2018. febr. 16. 03:02
 4/12 anonim ***** válasza:
46%
A magyar wikipedia az egyik legrosszabb, a nyelvet beszélők számához képest. Amúgy nyugodtan lefordíthatod te is.
2018. febr. 16. 07:52
 5/12 anonim ***** válasza:
87%

Ennek tényleg semmi köze a politikához. Mivel a Wikipédia egy független oldal. Önkéntesek tesznek fel infókat, fordításokat, és kevés ember van, akit ez érdekel, ill. mindenki a másikra vár. Ha gondolod, írd meg.

Amúgy legalább annyit megtehettél volna, hogy kulcsszavakat írsz, pl. wikipédia, Thomas Piketty, fordítás

2018. febr. 16. 08:56
 6/12 A kérdező kommentje:

Hát; köszönöm, akárhogyis.

Hogy független lenne, arról lenne mit beszélni, de az igaz, hogy non-profit.

Mégis, ha valaki kifogásolja, hogy melyik témába tettem, megmondhatná, hogy hová máshová kellett volna. Át is tehetné, tetethetné, igazán.

Nekem ott vannak a "keress kérdéseket hasonló témákban" után a Wikipedia és a Thomas Piketty. (Új ablakot nyitottam, megnéztem.) Igaz, hogy a "fordítás"-t nem írtam be. Nem tudom, hogy itt miért nincs egyik sem.

Könnyű azt mondani, hogy csináljam meg. Aki ezt mondja, csinált már ilyet? Kiváncsi lennék rá, tényleg.

2018. febr. 16. 14:42
 7/12 anonim ***** válasza:
Annyit írtunk hogy ha érdekel a téma akkor fordítsd le te. Ebbe mi a rossz?
2018. febr. 16. 16:24
 8/12 A kérdező kommentje:

EbbeN semmi rossz nincs, igazad van.

Csak én inkább olyasmit szoktam javasolni, amiről van tapasztalatom, amit kipróbáltam vagy van róla fogalmam, hogy konkrétan mit, hogyan lehet csinálni. De az én vagyok; igazad van, abban is.

2018. febr. 16. 16:35
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ja tehát az a második kérdésed, ha jól értem, csak ezt már nem fogalmaztad meg, hogy hogyan lehet wikipédiás fordítást készíteni, hogyan lehet cikket írni?

Ha ez a kérdésed, akkor célszerű ezt egy külön kérdésben feltenni, hátha nálam jobban hozzáértő személy kimerítőbb választ tud adni.

1. odanavigálsz a wikipédia oldalára.

2. regisztrálsz

3. elolvasod a szócikk írással kapcsolatos tájékoztatót,

4. van valami gyakorlópálya, ott gyakorolsz addig, amíg meg nem tanulod nagyjából azt elkészíteni, amit szeretnéd, nem egy bonyolult dolog, de azért jobb, ha nincs tele hibával, egy rakás helyesbítéssel.

5. lefordítod az oldalt, kiegészíted a saját infóiddal, forrást megjelölsz...

6. ellenőrzöd a megjelenítést

7. továbbítod, ha helyes.

8. örülsz a sikernek, és büszke vagy arra, hogy a wikipédia önkénteseinek hasznos csoporttagja vagy. :)

2018. febr. 17. 20:45
 10/12 Phoney ***** válasza:
92%

„Gondolom, ennyi kéttannyelvű iskolával, mint ahány Mo-on tenyészik, nincs arra szükség, hogy pont én fordítsam át.”

Pedig láthatod, hogy pont rád van szükség. A Wikipédián annak a „dolga” megírni egy-egy hiányzó cikket, akinek hiányzik.

2018. febr. 21. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!