Van olyan (vallási) közösség, csoport Magyarországon, ami elfogadja és egyenrangúként kezeli a homoszexualitást?
1es. Nem ez volt a kérdés.
Senkit nem érdekel ez a duma. ;)
2es. Sátánisták mondták ezt, amikor azt kérdeztem, hogy mivel jobb és más a vallásuk mint mondjuk a kereszténység vagy az iszlám.
1-es ne offolj.
2-es, de, a Sátánisták elfogadják a homoszexualitást.
A Wicca vallásban tényleg nincs szó a homoszexualitásról, jót írt a válaszoló, aki javasolta, a hívők 3/4-e pedig liberális és homoszexualitást támogató, így az egy jó döntés lenne közösség szempontjából.
A pogány vallások nagyja nem ítéli el, én pl. Asatru csoportokban vagyok, ahol azt gondoltam az elején, hogy megy majd az "északi rasszizmus", meg a homofóbia, mert hát "egy vikinghez nem illik a bzulás", de egyáltalán nem így van. Vannak persze olyanok, akik nem támogatják (a csoportok nagyjából 10-15%-a), de véleményként írják le az ellentétes nézeteiket, esetleg vitatémaként, sosem támadásként vagy kirekesztés céljából. Javaslom nézz szét a pogány közösségekben. :)
Én egyébként ateista vagyok, de szimpatikusak az ottani emberek, imádom a közösségüket, sokkal pozitívabb mint akármelyik vallásé amit eddig láttam.
Köszönöm.
Így van. A nemiség magánügy. Csak amikor teszem azt rákérdeznek, vagy teszem azt a párommal vagyok vagy bármi hasonló, akkor kijön, hogy a párom nem ellenkező nemű.
Ezt persze sokan nem veszik figyelembe, "titkold és maradj a 4 fal között", de abba bele sem gondolnak, hogy amúgy ez mennyire nehezen kivitelezhető és mekkora teher, mind lelkileg, mind a lehetőségeket illetően.
Az első néhány válasz írójának üzenném, hogy nem csak a ti vallásotok létezik a világon. Van azon kívül még kismillió másik. Ha a te vallásod olyan, hogy a homoszexualitást bűnnek tartja, akkor nyilván az nem érdekli a kérdezőt, tehát felesleges leírnotok, hogy olyan vallású ne legyen a kérdező.
Olyannak kéne választ írnia, akinek a vallása elfogadja a másféle nemi orientálódást, nem olyannak, akié nem.
Ha én megkérdezem, hogy mely ételeknek van magas kalciumtartalma, akkor nyilván nem olyanoktól várok választ, akik csak kalciummentes ételeket ismernek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!