Illik tegezni a rezidens orvosokat, ha 2-5 évvel fiatalabbak nálad?
1. eset: ha te vagy a beteg
2. eset: ha munkatársaid
1. eset: Amennyiben ő megadja a tiszteletet és magáz, én is magáznám, ha nem (lehet csak neki így természetes), akkor én sem magáznám.
2. eset: Tegezném.
Nahát végre egy kérdés, amiben érintettként tudok nyilatkozni!
Betegként: Magázás. Nem érzem magam sértve ha valaki tegez vagy ilyesmi, csak nekem is meg lett mondva hogy a betegeket magázzam, így a nálam fiatalabb betegeket is (leszámítva persze a gyerekeket). Ami viszont tényleg zavar ha a beteg nagyon haverkodni akar, és pl. dokinak hív.
Munkatársként: 40 éven aluliak szinte mindig, de néha annál idősebbek is fel szokták ajánlani a tegeződést.
Betegként nem, ha csak nem ismeritek egymást jobban, közelebbről.
Ha orvos, vagy rezidens vagy, akkor szerintem előnyös, mert ettől közvetlenebb lesz a kapcsolatotok, ami ilyen meg egyáltalán akármilyen munkakörben nem egy hátrány. Persze kérdezz rá, az a biztos.
Ápolóként, más személyzetként viszont szerintem illik megadni azzal a tiszteletet nekik a munkahelyen, még ha egyébként odakint cimborák is vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!