Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mennyire kell vigyázni vidéken...

Mennyire kell vigyázni vidéken, hogy átvernek? (Nyugat-Dunántúl)

Figyelt kérdés

Budapestről költöztem le vidékre. Eddig még úgy érzem nem nagyon vertek át, de tartok az emberektől. Sokan nagyon jófejek, nyitottak, de valahogy mégis mindig van egy határ amit meghúznak. Nyugat dunántúlra költöztem a balatontól nem messze.

A helyi lovásszal is összebarátkoztam és nagyon jófejnek tűnik, de eddig azt tapasztaltam, hogy az ilyen nagyon-nagyon hirtelen jófej emberek általában le akartak húzni. Persze csak azt lehet lehúzni akit lehet, ezért ha rájönnek, hogy nem, tovább is állnak. Például neki szívesen segítek a lovakkal mert látom, hogy nincs embere. De megmondtam neki, hogy csak hobbiból, állandóból nem vállalom be a lovakat neki.

Erre azzal kezdte, hogy elvitt valami lovász haverjához, ami tekinthető hatalmas jófejségnek, ahol kb valami hajléktalan gondozza a lovakat szállásért cserébe, de vehetem úgy is hogy büszkén megmutatta, hogy talált valami városi hülyét, aki esetleg neki is dolgozik ingyen "hobbiból"

Jogos a gyanúm, vagy én vagyok a "pesti bunkó" aki lenézi a vidékieket?

Szeretnék megismerkedni a környékbeliekkel, de lehúzásba, vagy balhéba sem akarok keveredni és tudom, hogy itt futótűzként terjednek a dolgok. Sok mindent elmondtam magamról mert nyitott vagyok, de nem tudom, hogy ezekkel az információkkal mennyire élnek vissza. Engem nem zavar, ha tudják, csak ne olyannak mondjam el, aki rögtön továbbküldi azoknak akik ki tudnak használni aztán még az albérletemből is kiturnak mert közel van és beköltözik 3 másik család mert azok ismerősök. sajnos elkotyogtam mennyiért (nagyon olcsón) bérelem a helyet. aztán döbbentem rá, hogy hát a lovász 200 méterre innen lakókocsiban lakik és ha nem jófej, lehet már jövő héten "eladják a házat" és költözzek ki. (mert a lovász a hátam mögött megbeszéli a tulajjal h 20 ezerrel többet fizet és kitesznek)

Simán megcsinálják.

Vagy nem.

Kisebbségiekkel nem barátkozom nem róluk van szó, ezek többnyire kézműves emberek, borászok, lovászok akik nyáron táborokat, oktatást tartanak. És azért ott valoszinuleg van mit a tejbe apritani a balaton parttól nem messze (badacsonyhoz közel)

Most ebben a helyzetben pl a helyi szokásokhoz vagy beállitottságoktól függ h kivágnak innen és beköltöznek mert "kell a hely" és ugyan már, menjen máshova az a hülye. vagy eszébe se jut az ilyesmi mert megvan amúgy is a maga dolga, meg miért tenné?

De inkább az előbbi, vagy nem?

Kérdés, nem kijelentés. Nem elitélést kérek, hanem indoklást, igen, vagy nem, ha igen miért igen, ha nem, miért nem.

2018. febr. 7. 19:20
 1/1 anonim ***** válasza:

maskor legyel kicsit elorelato, hogy kivel mit osztasz meg. felenk a fajtadra azt mondjak, " na ezt meg pofan se kell vagni, maris beszel".. :D nem kell az orrara kotni mindenkinek mindent, egyreszt meg lehet hogy elobb utobb visszaelnek az infokkal, masreszt meg szimplan nem is kivancsian szerintem ilyenekre.

amugy az orszag egesz teruleten ugyanannyi az eselye, hogy lesznek " joakaroid", akkor szepen lehuznak, nem kell ahhoz pont a ny-dunantulon lenni.

2018. febr. 8. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!