Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a címe a kedvenc könyveteknek?

Mi a címe a kedvenc könyveteknek?

Figyelt kérdés

Gyerekkorom óta nagyon sok éven keresztül napi rendszerességgel olvastam. Magyar tagozatos voltam gimiben is, volt mikor hetente több könyvet is elolvastam.

Viszont az elmúlt 2 évben a nyelvekre koncentráltam. Mit érdemes szerintetek elolvasni?

2018. jan. 30. 09:12
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Alma Katsu: Halhatatlan-trilógia a kedvencem
2018. jan. 30. 09:25
 2/7 anonim válasza:

Mit érdemes szerintetek elolvasni?

Namost, ez csak rajtad áll. Azon, hogy mit szeretsz(ha így van feltéve a kérdés).Ha olyat olvasol, ami érdekel/tetszik abban nagyobb örömed fogod lelni.

VAlakinek ez a regényeket jeletni,valakinek a történelmi könyveket, valakinek az életrajzi könyvek.

Én személy szerint(bár az utóbbi időben sajnos nincs időm) világirodalmi klasszikusokat szeretek olvasgatni(persze ezekből is válogatok) és olyan könyveket amik tanítanak vagy morális értékeket hoznak magukkal.Az egyik ilyen utolsó könyv amit olvastam, azt Harper Lee írta: Ne bántsátok a feketerigót. Nagyon tetszett ugye A kis herceg is bár ezt lrteni kell, a Quo vadis és az 1984 is nagyon tetszett, bár az eléggé lehangoló.

Amúgy vannak a neten listák,h pl. 100 könyv amit el kell olvasnod mielőtt meghalsz stb.Általában elég jó kis könyvek vannak ott.

2018. jan. 30. 09:42
 3/7 anonim ***** válasza:

Sok mindent érdemes elolvasni, és mindenkinek más tetszik. De a fő kérdésre a válasz:

Huxley: Szép új világ

2018. jan. 30. 10:04
 4/7 anonim válasza:
100%

Szabó Magda: Katalin utca

Bánk Zsuzsa: Az úszó

2018. jan. 30. 11:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Aranyecset,

Abigél

Zabhegyező

Virágot Algernonnak

2018. jan. 30. 21:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket, ezek közül csak az Abigélt és A kis Herceget olvastam. A klasszikusok a kedvenceim, az Egri csillagok örök kedvenc, szeretem Verne regényeit és az orosz irodalmat. Igazából minden jöhet, ami nem nyálas. Anna Frank naplója is mély nyomot hagyott bennem, szerintem újra elolvasom.
2018. jan. 31. 07:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha Anna Frankot olvastad, akkor ajánlom a Zlata naplóját, egy szarajevói kislány írja le - hasonlóan - hogy mi történt vele a háború alatt. Nagyon remek kis könyv.
2018. jan. 31. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!