Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megakadályozni,...

Hogyan lehet megakadályozni, hogy egy szegény, visszahúzódó lányt kiközösítsenek?

Figyelt kérdés

Történt most ez a szörnyű eset, hogy egy 15 éves lány kiugrott a 15. emeletről.Szegény volt és visszahúzódó ,ezért közösítették ki.

A lányom is most áll gimi előtt, mi sem vagyunk gazdagok és ő is visszahúzódó.

2018. jan. 27. 23:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Sehogy. Viszont szülőként motiválhatod a gyereket, hogy a tanulásra koncentráljon, tanácsot adhatsz neki, hogy vágjon vissza ha bántják. Alapvetően hasznos, ha olyan gimibe járatod, ahol legalább néhány tanárt ismersz és vagy velük olyan viszonyban, hogy segítsenek ha baj lenne (máig állítom hogy nem éltem volna túl a negyedik évem ha nem akkor választanak új igazgatót akit anyám ismert).
2018. jan. 27. 23:41
 2/7 anonim válasza:

Sejtelmem szerint, te félted a lányodat ezután a rettenetes eset után. (mi van ha ő is megteszi) Szerintem nincs mitől félned.

Ott annál a lánynál szerintem nem csak annyi állt a háttérben, hogy kiközösítették és nem bírta. Ott valami komolyabb pszichés betegség lehetett, amelyet már régebben kezelni kellett volna. Talán akkor még azóta is életben lenne. Magától nem lesz öngyilkos senki emiatt.

Kiközösítésről annyit, hogy pl. egy rossz osztályközösség ki fog közösíteni egy okos, értelmes embert. (ez egyértelmű, én egész általános iskola alatt ki voltam)

De pl. ha egy jó osztályközösségből senkit nem fognak kiközösíteni.

2018. jan. 27. 23:43
 3/7 A kérdező kommentje:

Adott kislány,aki meghalt: elitgimi kéttannyelvűjébe járt, gondolom,nem olt probléma a tanulással

Én lányomnál sincs, mondjuk a matekot nem szereti,de nyelveket igen és nagyon sokat olvas.

+ elnézem a mai lányokat,egynémelyik mint egy háromszor szült nő,olyan fejlett, az én gyerekem meg pici és vékony, 14 évesen kinéz 11-2-nek.

2018. jan. 27. 23:50
 4/7 A kérdező kommentje:

szerintem ez nem ilyen egyszerű, a tinik lelkében jobban nyomot hagy egy kortársi kritika, mint száz szülői dícséret.

Tudom, én sem hittem el pl anyukámnak,aki százszor mondta, hogy csinos vagyok (igen, én is voltam fiatal),akkor hittem el, hogy csinos vagyok,amikor az osztály nagymenő lánya megdícsért, hogy milyen csini vagyok.

2018. jan. 27. 23:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem szabad rávetíteni ezt a másik lányt a te lányodra mert csak felesleges paranoiát okozol magadnál és a túl féltős paranoiás szülő rosszabb hatással van egy gyerekre mint az ha kiközösítik. Tudatosítani kell benne hogy te mindig ott leszel neki de hagyni kell hogy megtanuljon bánni a saját problémáival.
2018. jan. 28. 01:03
 6/7 anonim ***** válasza:
Ha ennyire vele nem azonos szellemiségű közösségben van, az romboló az egészségre. Én nem tekinteném elsődlegesnek a tanulmányi előmenetelét a lelki egészségével szemben, és rugalmasan mernék változtatni közösséget, osztályt, iskolát vele, ha ilyen történne.
2018. jan. 28. 02:56
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen,ez nagyon igaz utolsó.

Elárulom, sajnos, engem is bántottak középsuliban, de nem váltottam, mert hát ugye az volt a környék elitgimije, melós apám szétrobbant a büszkeségtől, hogy az ő kislánya odajár.

Eléggé megszenvedtem én is.

2018. febr. 5. 19:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!