Hát jobb, mint itthon. Szerintem menjél mindenképp. Ha beszélsz németül és más nyelveken, akkor nem lesz gond. De nagyon sokan ingáznak is határ menti városokból, anyagilag úgy éri meg a legeslegjobban. Bécs nagyon modern, jól fejlődik, bár személyes véleményem szerint egy kicsit unalmas tud lenni.
2018. jan. 15. 19:29
2/18 A kérdező kommentje:
Németül nem beszélek, de a többi három nyelvvel (illetve még egy negyediket is beszélek, de azt még csak alapfokon, nem felső) szerintem eltudnék helyezkedni. Aztán később megtanulok németül is.
2018. jan. 15. 19:49
3/18 anonim válasza:
Ez attól is függ, hogy mik azok a nyelvek pontosan? Gondolom az egyik az angol, az manapság már teljes mértékben alapnak számít.
2018. jan. 15. 19:51
4/18 anonim válasza:
Az a baj ha bolti eladó szeretnél lenni akkor kell németül beszélni.Lassan már a takarítónőknek is legalább középfokon.Én bécsben élek a belvárosban.Rég kijöttem ezért a lakásom nem túl drága.De hallottam higy garzobokat 600 plus rezsiért adnak ki.Ez elég sok ha mindjuk a fizud csak 1200
2018. jan. 15. 19:57
5/18 anonim válasza:
Ezenfelül számolj kaucioval és provizióval.A városi bérlet havonta 58 euro.De ha évesett veszel akkor kb havi 35 .Egy telefon és internet előfizu kb 50.nálunk fizetni kell a Gist is.Ami megint csak 25.Ha egyedül keresel akkor megkell húzni a nadrágszíjat
2018. jan. 15. 20:00
6/18 anonim válasza:
Német nyelvtudással német ajkú országban nehezen fogsz munkát vállalni őket nem érdekli az hogy négy nyelven beszélsz ha a sajátjukat legalább közèpfokon nem beszéled.
2018. jan. 16. 04:54
7/18 anonim válasza:
6# vagyok
Inkabb azon az orszag teruleten keres allast amelyiken beszelsz. :)
2018. jan. 16. 04:55
8/18 anonim válasza:
Hülyeség. Nagy cégnél simán lehet más nyelvekkel is munkát kapni kint. Pont ma kaptam meg én is. A cég pedig fizeti a német nyelvórákat később. Ha az ember több nyelvet beszél, akkor gyakorlatilag bárhol lesz munka a számára.
2018. jan. 16. 12:35
9/18 anonim válasza:
Albi árakat,stb. tudsz nézni itt willhaben.at, immobilenscout24.at, több immobiliennel kezdődő ingatlanos oldal .at végződéssel.
Ilyenek vannak Németben is .de végződéssel.
Állásportál (de németül van) karriere.at, stepstone.at .
2018. jan. 16. 14:11
10/18 A kérdező kommentje:
Köszöm a válaszokat.
Itt Pesten is egy multinál dolgozom épp egyszerre két idegen nyelvet használva. A magyar nem elvárás, sok a külföldi expat is.
Azért Bécs érdekelne, mert apa is oda akar költözni és talán lakhatnánk együtt. Bár neki már van kinti munkája.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!