Ki és mikor találhatta fel a "Le van szarva tablettát"?
Figyelt kérdés
Ez az, ami manapság már nem csak mém, hanem forgalomban lévő termékként lett közismert, "Leszarom tabletta" néven. Nagyapám a húszas években született, Pesten nőtt fel, és amíg élt, ő emlegette gyakran ezt.2017. dec. 23. 11:02
1/10 anonim válasza:
A "termék" inkább csak poén. Ez inkább csak egy tréfás kiszólás, a "feltaláló" pedig ismeretlen, mint a népmesék esetén.
2/10 anonim válasza:
Általában azok használják ezt a kifejezést, akik gátlástalanul belegyalogolnak mások lelkébe.
3/10 anonim válasza:
Angol tudósok hosszú kisérletek után csinálták meg.
4/10 anonim válasza:
Ne beszelj hulyeseget, brit tudosok voltak....
5/10 anonim válasza:
Ez a kifejezés csak vicc. Tehát nem létezik ilyen tabletta. Ha valaki azt mondja: "bevettem a leszarom tablettát", akkor az aktuális dolog nem érdekli, amiről épp szó esett, vagy hidegen hagyja egy helyzet
6/10 Koplárovics Béci válasza:
7/10 anonim válasza:
Placebó. Ismerős ugye? Na ez a tabi is pont ilyen. Lehet a neve vicces és komolytalan és pont ez viszi az infót elég mélyre a tudatalattiba, hogy hasson.
8/10 anonim válasza:
Kedves #6-os! Elnézésedet kérem, eszerint tudatlan voltam XD
(#5-ös voltam)
9/10 anonim válasza:
A "termék" is csak egy vicc. Szőlőcukor.
10/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat, pontosítok: Tudom, hogy poéntermék, placebo, stb. Tudom, hogy csak szőlőcukor. Tudom, hogy nem gyógyszer. Tudom mindezt. A MÉM eredetére lennék kíváncsi. Egyébként pedig nem csak másokra óhajthat valaki tenni magasról, hanem az őt magát idegesítő bajokra is.
Szóval kitől, honnan eredhet a kifejezés ?
2017. dec. 23. 16:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!