Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért ilyen a mai világ?

Miért ilyen a mai világ?

Figyelt kérdés

A szüleimmel nemrég hagytam abba egy hosszasan tartó beszélgetést az ő gyerekkorukról. Mindig is a régi életmódot preferáltam. Igaz, hogy megvolt a hátulütője, de mégis az emberek jobban összetartottak, több munkalehetőség volt és a többi tényező.

Bár 19 éves vagyok és ebben a világban nőttem fel, mégsem érdekel annyira minden marhaság, mint a legtöbb embert. Valahogy a régi életmódra vágyom, amikor nem volt ez a sok baromság, mint ami ma megy. Akármelyik öreg bácsival vagy asszonnyal leülök beszélni, akár legyen egy szülő, mindegyik vágyik a régi életmódra. Teljes mértékben meg is értem.

Miért lett ilyen a mai világ, hogy lehetne változtatni ezen? Tudom hogy van megoldás méghozzá az összetartás. Az embereknek össze kéne tartaniuk és küzdeniük egy jobb jövőért.

2017. nov. 22. 11:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek sokfélék, kérdező. A szüleid konzervatívabb felfogásúak, ezer oka lehet ennek. Téged is ebben a szellemben neveltek. Ezért közelebb állsz az ő szemléletükhöz.

A világban zajló trendek annyira bonyolultak, hogy merész dolog lenne általános érvényű kijelentéseket tenni.

Magyarországon például óriási mértékű a gyűlöletkeltés, ezért ez jellemzően felerősödött. De azért nem mindenki és főleg nem egyformán gyűlöli a másikat. Sok más tényező is hat. Nálunk fokozódóban van az emberi butaság, mert hosszabb idő óta teszik tönkre az oktatást. Korábban kényelemből, ma szándékosan. De nem az egészet, mert a tönkretevőnek is van gyereke.

Van a világban egy általános trend. A fiatalabb fogékonyabb, hiszen ő még tanulja az életet. Az élő szervezet alaptulajdonsága ez. Minél idősebb valaki (még az állatnál is így van), annál több a tapasztalata, ezért csökken az érdeklődése, lemarad az új dolgokról, márpedig amit valaki nem ismer, attól ódzkodik. Miért? mert nem lesz benne sikerélménye, márpedig az minden életkorban fontos.

A fejlődés minden téren folyamatos. Ennek vannak hátulütői is. Ilyen például, ha elérjük azt a technikai szintet, amellyel egy szükségletet gyorsan ki tudunk elégíteni. Igen ám, de ha ez megtörtént, mi legyen a termeléssel? Ha folytatódik, sok fölösleges termék lesz, mert nem kell senkinek, hiszen már van neki. Ekkor jön a kicsi újítás, és az embereknek való belemagyarázás, hogy az nagy újítás, jobban jár, ha cserél. Ezt a jelenséget közönségesen versenynek hívják, és van egy mérték, amelyen felül káros. Akkor már nem rivalizálás lesz, hanem kíméletlen kiszorítás. Testvére a gyűlöletnek. Meg a fizikai erőszaknak. Egyszóval egy bonyolult emberi játszma.

Régen is volt erőszak, azt bizonyos emberek űzték saját mentalitásuk alapján, viszont kegyetlenebbül. Ma az erőszaknak intézményesült célja van. Ez kifinomultabb, de hatalmasabb.

2017. nov. 23. 10:09
 12/15 anonim ***** válasza:
Ezert ne szavazzatok gyerekek a fideSSre
2017. dec. 2. 19:56
 13/15 anonim válasza:
100%

"Ezen kívül a szocializmus sem jön vissza. Annak meg az volt a hátránya, hogy nem önfenntartó: hitelből éltünk, amit a nyugat azért (is) adott, hogy függőségbe kerüljünk tőle. "

Szerinted most miből van fent tartva ez a "jólét"?

Megsúgom. Hitelből. Elég, ha megnézed most mekkora az államadósság.

2018. jan. 3. 12:36
 14/15 anonim ***** válasza:
Igen felgyoesult elég ha körül nézel, ügyintézés, munkahely, vagy csak bemészva közlekedésbe. Régen jóval kevesebb lehetőséged volt de nyugodtabb volt az élet. Akkor egy ilyen életre vágytam, most hogy meg van visszasírom,így idősebb fejjél már a nyugalom lenne a legfontosabb, de tudom, hogy már nem kapom vissza.
2022. márc. 3. 15:52
 15/15 anonim ***** válasza:

A különbség az, hogy most nem a mi jólétünkre megy a hitel, hanem néhány politikusnak.

Ez normálisan a banánköztársaságokban szokás így.

2022. márc. 3. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!