Komolyan kerülhetett ezért bajba nagybátyám '56-ban, elég volt ennyi?
Figyelt kérdés
nem tudok pontos részleteket, 20 évesen egy rokonom ott volt pesten a forradalmi eseményeken és ha minden igaz, a lövöldözésekkor letépte az ingét hogy egy sebesültet bekötözzön. nem tudom mi történt mi nem, de az én nagybátyám napokon belül arra kényszerült hogy mindent feladva innen lelépjen, Kanadába kellett mennie távoli rokonsághoz, ahol egész további életében élt2017. nov. 19. 20:26
1/5 anonim válasza:
Él még ez a rokon? (Ha jól számolom, 81 éves azóta...)
2/5 A kérdező kommentje:
nem él, 2008ban elhunyt
2017. nov. 19. 21:33
3/5 anonim válasza:
Ha ott volt a lövöldözésekkor lehet aktívan több mindent is csinált. De bármi előfordulhat, az én nagypapám nem volt nagy harcos csak felvonult, mégis börtönben volt 9 hónapig.
4/5 anonim válasza:
A szocializmusban elég volt a puszta létezésed is indoknak, hogy elintézzenek.
5/5 anonim válasza:
Göncz Árpád azért volt börtönben mert ételt osztott a forradalmároknak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!