Meg szeretném változtatni a vezetéknevem. Ezekre a családnevekre gondoltam. Szerintetek melyik a "legjobb"?
Tehát nem vagyok benne biztos, hogy ezek közül mindegyiket fel lehetséges venni, mert csak magyar/magyaros hangzásút szabad.
De azért itt van az a pár vezetéknév:
Jávor, Budai, Beregi
Nagy - ez a mostani családnevem.
De Magyarországon nem szabad német neveket felvenni. (Így olvastam utánna)
Nagyon tetszenek az i-re végződő családnevek.
A keresztnevem pedig D-vel kezdődik.
"Nagy" az nem is gáz/vészes.
Pl párom sokat szenvedett vezetékneve miatt pl egyből odébb dobták a jelentkezéseknél.
Amikor általános suli után szakács akart lenni elutasították 4,8-as átlaggal! De a bukdácsoló picsukat felvették...no comment.
Pl engem már nem zavar a nevem, de van pár becenevem pl MMORPGről is.
Kira, kiru, adri, (andrea-mindig van aki adri helyett azt mondja...), Erina.
Szval igazából mindegy mi van a papíron, amíg mások úgy szólítanak, ahogy szimpatikus vagy megszokott.
A vezeték név meg nem igazán szerepel a mindennapokban.
S a "Nagy"-gyal olyan gondod se lesz, mint páromnak az "orsós".
Tanult, inteligens, kedves ember s nincsen semmi cigányos/parasztos akcentusa, a bőre pedig majdnem olyan fehér, mint az enyém. (nap kerülő vagyok, mert szeretem a fehér bőröm.)
Amúgy nekem se tetszik az, hogy nagyon szabályozva van a név adás/választás.
Annyi a problémám a nevemmel, hogy nagyon gyakori. Minden 5 embert így hívnak. Nameg a keresztnevem a Nagy vezetéknévvel is gyakori.
Most írás közben jutott eszembe egy szó.
“Füst”
Pl. ez is lehet egy családnév?
Eddig nem hallottam Füst nevet csak “Füstös”-et.
Füst Dávid sem lenne rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!