Mik a jellemzői a cyberpunk műfajnak?
Mi a fő ismérvei ennek a műfajnak?
Legnépszerűbb könyvek/filmek ebben a stílusnak?
Van-e köze az eredeti punk stílushoz, ha igen, mik a különbségek? Mik az azonosságok?
Illetve bármit ami véleményt szeretnétek ezzel kapcsolatosan iírjátok meg
Rengeteg neon,disztópia,éjszaka,eső,menő roncs autók,futurisztikus dolgokkal felszerelve. Nekem ezek jutak eszem a cyberpunkról.
Tulajdonképpen a jövöről mutat egy torz világképet,amikor a robotok már a társadalom megszokott tagjai,"fajtiszta" emberek már alig-alig vannak.
A legnépszerűbb film szerintem mindenképp a Szárnyas Fejvadász (Blade Runner). 2 része van,az első rész,ami 1982-ben jelent meg, illetve az új Szárnyas Fejvadász 2049,ami tavaly októberben.
Én csak egy cyberpunk könyvet ismerek (ami azért eléggé ismert) , a Neurománcot.
Én a punk stílust leginkább a karakterek jellegzetességeiben látam. A tarajos haj,bőrdzseki,szakadt cuccok,ilyesmik.
Nem vagyok egy kifejezetten hozzáértő a témához,de remélem valami újat megtudtál tőlem.
(Előző vagyok)
Filmhez még mondanám a Ghost In The Shell-t is.
Zene terén az Industrial műfaj fejezi ki talán legjobban a Cyberpunk-ot, ami a Post-Punk stílusból fejlődött ki, majd vált még elektronikusabbá és agresszívebbé:
https://www.youtube.com/watch?v=ftl7E_yLGEk
A mai sötétebb elektro industrial zenék már olyanok, mintha a vadabb death metal, metalcore zenék lennének elektronikus zenével előadva, általában futurisztikus, negatív jövőképet festő, cyberpunk jellegű dalszövegekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!