Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mik a jellemzői a cyberpunk...

Mik a jellemzői a cyberpunk műfajnak?

Figyelt kérdés

Mi a fő ismérvei ennek a műfajnak?

Legnépszerűbb könyvek/filmek ebben a stílusnak?

Van-e köze az eredeti punk stílushoz, ha igen, mik a különbségek? Mik az azonosságok?

Illetve bármit ami véleményt szeretnétek ezzel kapcsolatosan iírjátok meg

2017. nov. 4. 11:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Rengeteg neon,disztópia,éjszaka,eső,menő roncs autók,futurisztikus dolgokkal felszerelve. Nekem ezek jutak eszem a cyberpunkról.

Tulajdonképpen a jövöről mutat egy torz világképet,amikor a robotok már a társadalom megszokott tagjai,"fajtiszta" emberek már alig-alig vannak.

A legnépszerűbb film szerintem mindenképp a Szárnyas Fejvadász (Blade Runner). 2 része van,az első rész,ami 1982-ben jelent meg, illetve az új Szárnyas Fejvadász 2049,ami tavaly októberben.

Én csak egy cyberpunk könyvet ismerek (ami azért eléggé ismert) , a Neurománcot.

Én a punk stílust leginkább a karakterek jellegzetességeiben látam. A tarajos haj,bőrdzseki,szakadt cuccok,ilyesmik.

Nem vagyok egy kifejezetten hozzáértő a témához,de remélem valami újat megtudtál tőlem.

2018. jún. 16. 19:07
 2/3 anonim ***** válasza:

(Előző vagyok)

Filmhez még mondanám a Ghost In The Shell-t is.

2018. jún. 16. 19:09
 3/3 anonim ***** válasza:

Zene terén az Industrial műfaj fejezi ki talán legjobban a Cyberpunk-ot, ami a Post-Punk stílusból fejlődött ki, majd vált még elektronikusabbá és agresszívebbé:

https://www.youtube.com/watch?v=ftl7E_yLGEk

A mai sötétebb elektro industrial zenék már olyanok, mintha a vadabb death metal, metalcore zenék lennének elektronikus zenével előadva, általában futurisztikus, negatív jövőképet festő, cyberpunk jellegű dalszövegekkel.

2019. júl. 5. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!