Az USA-ban miért nem álltak még mindig át a metrikus (mértékegység) rendszerre?
Csak összezavarnak vele másokat, és a metrikus rendszer logikusabb, könnyebb (csak tizeseken, százasokon és ezreseken alapul) és precízebb. Sok erős érvet olvastam már miért lenne jó átállniuk a metrikusra, de csak gyenge érveket miért kellene megtartaniuk az imperiálist. Mondjuk nem meglepően a tudósok legnagyobb része már ott is a metrikus rendszert használja, és lassan egyre több ember támogatja ott a is metrikusra való átállásra, de ha az átlag amerikai polgárokon múlik, akkor csak nagyon lassan fog megtörténni az átállás még arra is, hogy a metrikus legyen a hivatalos, nemhogy még az átlagemberek között is elterjedjen.
1. Mások nem érdeklik öket, mivel öket magukat nem zavarja.
2. Nekik ez a megszokott és a logikus. (Meg mellesleg ugyanolyan pontos is)
Ez olyan kérdés, mint hogy az oroszok/görögök/arabok/távolkeletiek miért nem a latin ABC-t használják.
Nekik ez a természetes és megszokott, és mások, kivülállók kedvéért nem kezdenek el olyat használni, ami nekik bonyolult.
ugye nem komoly, hogy olvassak bele ebbe végtelen link halmazba....
Ha a véleményem érdekel, ne kívánd, hogy befolyásoljanak a linkek.
1. Ugyanolyan pontos, csak nem SI.
2. Kit érdekel, végül is ezzel a mértékegységgel jártak a holdon meg a marson, meg a naprendszeten túl.
3. Azért mert mi jobban boldogulunk metrikusban nem jelenti h mások is
4. Ha szükséges használnak mást is
O
Ha nagyon érdekel miért nem olyan pontos, akkor olvasd el az összes cikket, valamilyikbe benne van.
Annyira nem, gondoltam ha már elolvastad, talán neked nem akkora munka egy mondatban leírni, mint nekem végignyálazni.
Egyébként én annyit látok az angolszészban, hogy ugye nem dekádonként mennek a nagységrendek, ezért meg kell szokni.
Tévedsz, ugyanolyan pontos, csak a metrikus rendszerrel nem egyezik és ezért a két rendszer közti átszámítás teszi nehezebbé a pßarhuzamos használatot.
Emellett a tudományos munkákban a metrikus rendszer a kötelezö, de nem azért, mert pontosabb, hanem mert úgy nem kell ide-oda átváltani az értékeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!