Mit gondoltok a magyarországi droghelyzetről?
Én nem használok még marihuánát se, ezért nem szívem ügye hogy legális legyen. Viszont tényleg nincs drogpolitika. Prevenció és leszoktatás alig van.
Ami még rosszabb hogy alkoholpolitika meg végképp nincs, pedig Zacher Gábor szerint már majdnem 1 millió (!) alkoholistával büszkélkedhetünk.
A helyzet elég rossz. Főként a fiatalokra leselkedhetnek nagyobb veszélyek szerintem. Egyrészt a populáris zenék nagy részében alkoholizálnak, vagy valamilyen szintetikus szert nyomatnak. Másrészt észrevételeim szerint nagy mértékű a céltalanság, illetve az elmagányosodás ami a drogok felé terelheti őket.
A drogfogyasztás egy következmény, ezért sem szabadna büntetni. Az energiát és a pénzt, amit droghasználók vegzálására fordítanak, fektethetnék legalább a drogok terjedésének megállítására, és legfőképp a kiváltó okok enyhítésére.
A marihuánát úgy gondolom élvezeti cikként is legalizálni kellene, ezzel egy időben a többi legális szerrel együtt a jelenlegi nemzeti dohányboltokhoz hasonló rendszerben szabadna csak árusítani, és csakis a jó minőségűeket. Magasabb adókat vetnék ki ezekre, és az ilyen szerek fogyasztása esetén a fogyasztó személynek az egészségügyi ellátásért fizetnie kéne.
A rendőrséget nem érdekli, hogy kínálgatják az embereknek. Tudnak róla, biztos vagyok ebben, de legtöbbször a közöny miatt, vagy néha félelemből nem tesznek semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!