Az állásinterjúkon miért nem szabad hogy látszódjon az emberen, hogy ideges? Meg minek kell magabiztosnak látszani?
Mert szívesebben vesznek fel, ha határozottnak tűnsz.
Egyébként én nagyon idegeskedős vagyok, ezért az utolsó interjúm azzal kezdtem, hogy ezt megmondtam. Ügyfélszolgálatos pozícióra jelentkeztem, oda ugyan nem vettek fel, de háttérmunkákra igen, és valóban sokkal testhezállóbb, ezért örülök, hogy szóltam, mert nagyon szenvednék, ha ügyfeleznem kéne egész nap (persze ezt előtte is tudtam, csak nagyon kellett a munka, emiatt már válogatás nélkül mindenre beadtam). Szóval én úgy látom, hogy nem _kell_, jobb őszintének lenni.
Az első találkozások alkalmával az első benyomás dönt. Ez pár másodperc alatt eldől és utána nagy erőfeszítések árán lehet csak megváltoztatni.
Te felvennél egy olyan jelentkezőt, aki összevissza beszél, ideges mozdulatokat tesz, leejt mindent, nem néz a szemedbe, fészkelődik a székében, stb?
Nem, mert aki bizonytalan első látásra, arról az az első benyomás alakul ki, hogy valószínűleg a munkavégzése is hasonló lesz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!