Miért van az, hogy a legtöbb nő előre ítél?
Üdv! Olyan munkám van, amihez rengeteg kapcsolatot kell kialakítanom és fenntartanom. Olykor előfordul azonban, hogy csak egy 10 perces üzenetváltást kell lebonyolítanom valakivel. Így próbálok nem pofátlan lenni és a facebook, twitter, stb lehetőségeit is kihasználni.
Na most mivel speciel a facebook úgy működik, hogy ha random ráírok valakire akkor azt csak kérésként jeleníti meg, és volt már hogy emiatt valakinek elfelejtettem visszaírni, mert nem a rendes üzenetek közé sorolta, hanem az események közé, amit csak gyorsan átgörgettem és nem láttam az üzenet kérést. Ennek kicselezésére bejelölök fűt-fát a profilomon, hogy észrevegye, hogy küldtem üzenetet, de valamiért a nők közel 90%-a letilt vagy nem jelöl vissza (utóbbi nem zavar). Holott semmi szándékom nincs, csak azt az egy 10-15 perces dolgot meg szeretném vitatni az adott egyénnel.
Ez miért van? Értem én, hogy a mai világban vigyázni kell, de akinek rendes, "nem kamu szagú" profilja van, azt miért kell kapásból letiltani? És ha megint szeretne valamit?
Illetve annyi kérdésem van még, hogy hogyan cselezzem ki ezeket az eseteket? Hogyan írjak rá valakire úgy, hogy tudassam, hogy semmi más szándékom nincs, csak megbeszélni azt az egy 10 perces dolgot és utána elválik utunk?
Na igen, ez a felfogás az amiről szó lenne.
Ha így állunk hozzá, akkor a munkahelyen se kérj segítséget, de még a főnökkel se beszélj 10 percet se, hogy mi is lenne a feladatod aznapra. Biztos utalni fogják hó végén a fizut... -_-
Itt nem csak a munkáról van szó. Egy hétköznapi dolog is hozhat ilyen helyzeteket:
- hosszabb utazásaim előtt kiírom csoportokba, hogy fuvart vállalok. Ahhoz, hogy tartani tudjuk a kapcsolatot legalább egy facebook elérhetőség kellene, mert milyen már az, ha nőtől elkérem a telefonszámát ugye? (megjegyzem sokan nem adják ide, még akkor sem ha pontosan felvilágosítom miért kell)
- láttam egy hirdetését valakinek egy aukciós oldalon, de nem tudom felhívni mert most nincs egyenlegem
- hallottam, hogy különórákat tart xy tárgyból/szakmából, így fel szeretném őt keresni
- közösségi területen vagyunk mind a ketten (kollégium, hotel, iskola, egyetem, stb.). Olykor előfordul, hogy véletlen összecserél valaki 1-1 kulcsot (egy kopott 608-as megfordítva 809-es kulcs), találok esetleg egy személyit, lakcímkártyát, amit vissza akarok juttatni, mosószobához kellene a kulcs, amit valaki elfelejtett visszavinni, stb.
- panellakásban kapok egy levelet, ami nem az enyém. Igen átdobom az illetékes ládájába, de mi van akkor, ha valamiért nincs ládája? Mert voltam már olyan helyen is, ahol nem volt mindenkinek saját postaládája.
Ha ezekből sem érted meg, hogy nem szeretném senkire ráborítani az ajtót a 10 percemmel, hanem ráírok egy közösségi oldalon és ott el tudjuk intézni ezeket a dolgokat, akkor köszönöm, de ne folytassuk a beszélgetést.
Nem véletlenül van kitalálva a tiltás és jelentés gomb fb-n se. De nem kellene idő előtt használni, mert később is tilthatsz valakit, ha rájössz, hogy csak zaklatni akart. De a legtöbben még el sem olvassák az üzenetet, a tiltás viszont már megy. Ez olyan, mint amikor megszólítasz valakit az utcán, mert se térképed se GPS-ed de nem tudod hol vagy és tudni szeretnéd, hogy hol van xy létesítmény a városban, és ilyenkor elküld a fenébe, hogy mit képzelsz, hogy megszólítottad. Bocsánat ha rabolok 10 percet az életedből a tudatlanságom és felelőtlenségem miatt, de ha nincs benned annyi empátia, hogy segíts rajtam, akkor nem kell a segítséged, de én is ezt fogom visszaadni.
Régen ilyen nem volt, az emberek többet beszélgettek egymással, segítettek egymásnak, ha valaki akár az utcán is hozzájuk fordult segítségért. Manapság már én félek leszólítani valakit, mert mit képzelek én, hogy hozzád szólok ugye? Ilyen felfogással kereshetsz magadnak egy lakatlan szigetet vagy egy magas hegyet, ott senki nem fog hozzád szólni.
Nem tudom akkor miért azzal kezdted a kérdésed, hogy a "munkám miatt rengeteg kapcsolatot kell kialakítanom"...
Csupa olyan dolgot soroltál fel, amikor az utolsó dolog lenne ami eszembe jut, hogy facen megkeressem és ráírjak... Ha nálad van a levele, kirakod látható helyre (postaládák tetejére, faliújságra), és majd elviszi. Hivatalosan iratokat, bankkártyákat leadod a banknak, rendőrségnek, okmányirodának. Iskolában, hotelben, koliban a portára adod le a talált tárgyakat, ha a kulcsod másnál van, akkor is itt szólsz, és majd ők értesítik az adott személyt. Ha fuvart vállalsz, akkor meg nem te írsz másra, hanem ők keresnek meg, így megvan az elérhetőség is. Aki pedig facen hirdet, az számít arra hogy idegenek is kereshetik, így nem fog letiltani.
És hogy lehet olyan munkád, ahol sok kapcsolatot kell kialakítanod, és fenntartanod, ha nincs a telefonodon egyenleg?!
Csak az derült ki a kérdésből, hogy a nők 90%-a letilt. De gondolom férfiakra is ráírsz ilyen ügyekkel...
Ha mindenképp rá akarsz valakire írni, és tényleg van rá normális indokod, akkor nem egy sziát írsz neki, hanem megírod egy üzenetben hogy ki vagy, és miért keresed őt. Innentől kezdve Te mindent megtettél. Ha nem reagál, letilt, akkor ez van. A facebook nem arra van, hogy ismeretlenekre írj rá minden hülyeséggel (mint a fenti példák is mutatják, ezeket el lehet intézni máshogy is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!