Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » 22 éves vagyok, olyan mintha...

22 éves vagyok, olyan mintha tegnap még csak 17 lettem volna. Hogy repül ilyen gyorsan az idő?

Figyelt kérdés

2017. okt. 1. 19:06
 1/8 anonim ***** válasza:
Hát ez ilyen és csak rosszabb lesz. Én is "tegnap" voltam 17, de valójában 42 vagyok.
2017. okt. 1. 19:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Most hogy mondod... Én is 26 éve voltam épp annyi. Rohan az idő ,bár ezt gyerekként nem fogja fel az ember.
2017. okt. 1. 19:26
 3/8 anonim ***** válasza:

Érdekes érzékcsalódás ez az ún időtényező.

Nagyon tetszett nekem ez a kiírás a kedvenc nyaralóhelyemen:

"AZ ÓRÁK LASSAN, AZ ÉVEK GYORSAN TELNEK"

Nagyon benne van a lényeg. Hányszor érezzük rövidtávú dolgoknál, hogy mikor jön már el, hogy ólomlábakon megy az idő. Mióta melózok már reggel óta és még csak 10 óra? Stb stb.

Aztán én is azon kapom magam, hogy lelkileg egy 25-26 éves srác vagyok, közben meg 45 éves pasas. Úgyhogy kedves kérdező, jogos a felvetésed, én azt ajánlom neked a lehető legbarátibb szándékkal, ahogy fiatalságom egy hazai kultzenekara, a Dr. BEAT mondta: "Éld az életed, az őrült éveket, éld, mert emlék lesz csupán...."

2017. okt. 1. 19:44
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nagyjából az az oka, hogy ahogy idősödsz, egyre kevesebb újdonsággal találkozol. Itt van egy rádióműsor, ahol részletesebben elmondják:

[link]

2017. okt. 1. 19:48
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekel most 17 vagyok , de nagyon gyorsan telnek az évek .
2017. okt. 1. 20:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez még semmi, kérdező. A biológiai óra 25 éves kor körül kezd igazán begyorsulni, aztán 40 felé még nagyobb lendületet vesz. És egyszer csak azt veszed észre, hogy az idő, ami oly végeláthatatlannak tűnt tinikorban, kezd cserbenhagyni. Nem vár meg az utcasaroknál, csak megy, és nem nézi, hogy vele tartasz-e, vagy valahol lemaradtál.
2017. okt. 2. 17:58
 7/8 Driizz válasza:
talán ha az időt nem arra pazarolnád, hogy ilyen baromságokat kérdezgess a neten, akkor nem repülne olyan gyorsan...
2017. okt. 5. 07:06
 8/8 Blenderman válasza:
Azt, hogy gyerekként lassabbnak tűnik az idő, az is okozhatja, hogy akkor még a legtöbben azt várjuk/vártuk, hogy legyünk már végre felnőttek, hogy felnőttes dolgokat csinálhassunk (mivel egy gyerek nem látja még át, hogy felnőttnek lenni sem fenékig tejfel). Márpedig ha nagyon várunk valamit, akkor "lassan telik" az idő. Idősebbként ez a tényező elmúlik, és pont az ellenkezője lesz fontosabb, inkább lassítanánk az időt, így ez az egész paradoxon megfordul.
2017. okt. 7. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!