Mi a véleményetek a mai cg. Helyzetről Magyarországon?
Nem tudom, de ez nem állapot.
Főleg Borsod északi része.
Egyik legszebb megye, aztán retkek uralják.
Igen, lehet velük kezdeni. Sőt, kell is. De nem az egyénnek. Te ezt a problémát nem tudod megoldani egyedül, ahogy én se, a Józsi se, meg a Mari se. Sőt, mi négyen se. De erre találták ki az államot. Ezért vannak a kormányok. A kormány egy ország összes polgárának vezetője, feladata mindenki munkájának, cselekvésének, életfeltételeinek szervezése. A körülmények biztosítása. A te dolgod ebben létezni hasznosan.
Ha úgy érzed, hogy ma "helyzet" van, ma kellene tenni valamit a cigányság és magyarság viszonyában, akkor jól érzed. Nagyon jól. Ez azt mutatja, a kormányok itt bűnös mulasztást követtek el. Ha ez gond volt 50 éve, akkor azok a kormányok is. Ha ez gond volt 300 éve, akkor azok a kormányok is. Mert van egy csomó ország, ahol sokan élnek sokféle ember, és nincsenek ilyen gondok (vannak másfélék, de most nem erről beszélünk). Tehát vannak kormányok, amelyek meg tudják oldani. Sok éve, sok száz éve. Nálunk nem így van. Nekünk (neked, nekem, a Marinak és a Józsinak) nem ezt kell megoldani, hanem a kormányokat arra kényszeríteni, cselekedjenek. Mégpedig úgy, hogy egyiknek is, másiknak is jó legyen. Ez lehetséges, számtalan példa van rá. Csak itt nem teszik, helyette hoznak törvényt, hogy nem szabad a cigányt cigánynak nevezni. Ez egy baromság. Most a roma a szitokszó. Nem áltörvények kellenek, hanem megoldás. Minél később kezdik, annál nehezebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!