Érdekelne a többség véleménye valamiről. Ha egy olyan szakmai tudással rendelkeznél, amivel kevesen az országban - legyen szó bármilyen rendes szakmáról - és tudnád, hogy sokan szeretnék akárcsak hobbiszinten is megtanulni a fortélyait, akkor közzé tennéd a tudásodat, vagy inkább megtartanád magadnak, mondván, hogy más is szenvedje végig azt az utat és tanulja meg azt a sok dolgot, amit Te anno az évek során?
Tételezzük fel, hogy fizetni nem fizetnének érte. Tehát röviden, közzé tennéd másoknak ingyen a tudásodat, hogy segítsd őket, vagy megtartanád magadnak, hogy más ne tudjon érvényesülni a Te tapasztalataid révén?
2010. máj. 27. 07:51
1/8 anonim válasza:
Megtartanám magamnak! Így sokkal többet kereshetnék vele!
2010. máj. 27. 08:25
2/8 anonim válasza:
Én villamosmérnöknek készülök. Velü(n)k nem igazán lehet Dunát rekeszteni.
Ettől függetlenül, ha valakit ki akarnék tanítani, az nem két hét lenne. Főleg, ha munka mellett csinálnám. Azon kívül ha végez, attól még nem lesz diplomája, csak maszekolni mehet el villanyszerelőnek, mondván ért hozzá.
Tehát nem jelentene konkurenciát, így akár ki is taníthatnám.
Az egy más tészta, hogy egy jelképes összeget elkérnék érte, ha tetszik, ha nem.
2010. máj. 27. 09:17
3/8 anonim válasza:
Honlapon akarod megosztani a tudásodat,vagy a környezetedben terjeszteni?A honlapon is szabhatsz korlátokat,de az utóbbi verzióval vigyáznék,hogy kinek segítek!Tudod nem mindig hálásak az emberek!
2010. máj. 27. 09:34
4/8 A kérdező kommentje:
09.34, honlapra gondoltam mondjuk és nem rólam van szó. Csupán érdekelne, mert időnként látom hogy nagy tudású emberek mindenféle önzőség és megélhetési célok nélkül ingyen közzé tesznek a honlapjukon olyan szakmai fortélyokat, amit nagyon sokan tudnak hasznosítani - akiket érdekel a téma. És ezért érdekelne, hogy itt a többség megtenné-e ugyan ezt a helyükbe vagy pedig megtartaná magának a dolgot (mert erre az utóbbira is sok példa van). És egyszerűen nem tudom eldönteni, hogy melyik gondolkodás a helyes, ki cselekszik jól.
2010. máj. 27. 09:59
5/8 anonim válasza:
Szerintem mindent, még ha akarja is, nem lehet megosztani. A gyakorlatában van sokszor az ereje, mert minden helyzet más.
2010. máj. 27. 10:33
6/8 anonim válasza:
én úgy lennék vele, hogy ha segítségért fordulnak hozzám, akkor segítek, pl a fiataloknak is, de mindent nem adnék a fenekük alá. alapból legyen alaptudás és a tehetségeseket megtanítanám arra, amit tudok. hisz csak így van értelme a tudásnak, egyszer én is meghalok, ne vigyem már a sírba.
2010. máj. 27. 10:45
7/8 anonim válasza:
(09:34)-ezen már én is elgondolkoztam!De vedd csak az emberi természetet!Hányan vannak,akik még az utolsójukat is odaadnák és talán még köszönetet sem kapnak érte,de újra és újra megteszik.Ami a kérdésedet illeti,ha kaptál valami hasznosat,elég,ha tisztelettel megköszönöd!
2010. máj. 27. 10:54
8/8 anonim válasza:
A tudás megosztása egy lassan elhaló folyamat, eredetileg szabványok biztosítottak ehhez alapot. Jelenleg a gazdasági érdek alapja a sötétség terjesztése, az államok meg a befolyó adók miatt tűrik. A villamosság területén a legnagyobb a tapasztalatok megosztása, akár itt az interneten is. Sajnos a szoftveres vezérlések elterjedésével a gyártók olyan lépéselőnyre tettek szert, hogy olyan szerződésekkel adnak el eszközöket, hogy maguknak tartják meg a folyamatos üzemben tartás jogát is, természetesen jó pénzért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!