Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi lehet az oka, hogy a...

Mi lehet az oka, hogy a magyarok bálványként imádják az ételt? Vajon fog ez változni valaha?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy itt nálunk minden a kaja körül forog, például erről szólnak az ünnepek, már hetekkel előtte tömött bevásárlókocsikkal ölik egymást az emberek, hogy minél több kaját tudjanak hazavinni. Majd az ünnep a mértéktelen zabálásban merül ki, mintha semmi más örömforrás nem lenne az életben. Engem például megszólnak, mert nem veszek ebben részt, nem fogok megenni egy tepsi zserbót együltő helyemben csak azért, mert karácsony van. Számomra nem erről szól az ünnep. Mi a férjemmel szoktunk készíteni egyféle ételt, valami desszertet, és normálisan megvacsorázunk, és teljesen jól megvagyunk így. A családban folyton beszólnak, mert nem vagyok 80 kiló legalább, szerintük az lenne a normális, hogy én biztos nem eszek egyáltalán. Az orvosom szerint teljesen ideális a súlyom, 52 kg vagyok a 164 centimhez. És nem tudnak erről a zabálás témáról leszakadni. Azt is észrevettem, hogyha valaki nő létére nem tud, nem szeret, nem főz, akkor azt elítélik nagyon, az már nem is ember. Megdöbbennek, hogy miért nem áll egész nap a tűzhely mellett, el sem tudják képzelni, hogy valakinek nem a főzés és a zabálás az életcélja. Miért alakulhatott ez így? Háború, éhínség már régen volt. A vidékiekre főleg jellemző ez, de én városban élek, és itt is ezt tapasztalom...
2017. szept. 7. 17:38
 1/6 anonim ***** válasza:
57%
Még egy ilyen közhelyekkel telepakolt full általánosító fröcsögést...vegyél be nyugtatót...
2017. szept. 7. 18:05
 2/6 anonim ***** válasza:
79%
Vidéki vagyok de nem jellemző ránk amit itt leírtál. Lehet más családok így csinálják ,azt nem tudom . Viszont egy pesti rokonom úgy ette a Bajai halászlét,hogy majd meg fulladt,aztán kidobta a rókát... 2 hétig volt vendég nálam kiette a hűtőt és a kamrát . Nem sajnálom senkitől ,de valószínű ő otthon nem tud finomat főzni magának . Tehát nem csak a vidéki zabál 😁
2017. szept. 7. 18:35
 3/6 anonim ***** válasza:
68%
Te meg nem lattal olyan kulturat, ahol imadjak az etelt :D.
2017. szept. 7. 18:45
 4/6 anonim ***** válasza:
51%
Olvass Krúdyt. Jót enni jó.
2017. szept. 7. 19:28
 5/6 anonim ***** válasza:
51%
szerintem nem imádjuk bálványként, minden nemzet szereti az ételt! Ez az egyik legalapvetőbb késztetés, ösztön, anelkul nem is élnénk
2017. szept. 8. 08:54
 6/6 anonim ***** válasza:
68%

Nekem két dolog jött le az írásodból. Az egyik, hogy a férjed nem magyar állampolgár. Hiszen ha az lenne, akkor a leírásod szerint ő is bálványként imádná a kaját.

A másik pedig az, hogy neked a családod imád zabálni, és erről az 5-10-15 emberről általánosítasz egy egész országra. Ez egyrészt nem helyes (önmagában az általánosítás), másrészt nem is releváns (hiszen egy nagyon kis mintából általánosítasz egy nagyon nagy halmazra), harmadrészt meg még fals, hibás általánosítás is. Ugyanis nem csak a magyarok körében, de minden más népcsoportnál is akadnak olyan emberek, akik imádnak zabálni, és a magyarok körében is vannak sokan, akik nincsenek odáig meg vissza a zabálásért.

Szóval szerintem gondold át ezt a dolgot, mert aztán még kiderül, hogy itt is a jereváni rádió esete forog fenn (tudod, Volgák, meg osztogatás, meg stb.).

2017. szept. 8. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!