Miről szól Michael Arlene: A zöld kalap c. regény?
Gugli... Ez valami új liberális baromság az utcát uccának írni?
Az írónak az jutott eszébe, hogy a Zöld Kalapról nevezi el ezt a jelentéktelen történetet, mivel egy zöld kalap volt az első és – bizonyos értelemben – az utolsó is, amit Belőle látott. Nemzetkalap, volt, ragyogó zöldszínű és büszkén hordták: olyan, amit az asszonyok, ha sok kalapjuk van, kineveznek sportkalapnak. A hurcolkodásom előtt való este láttam először (meséli az író), amikor a székhelyemet London egyik uccájából a másikba akartam áthelyezni. Vagyis A Shepherd's marketnek nevezett igen dísztelen uccából, ahol kétszoba-fürdőszobás lakásom volt, isten kegyelméből s a tulajdon vakmerőségemből, lakályosabb vidékre szándékoztam költözni. Ámbár hiszen a mi uccánknak is megvoltak a vonzó tulajdonságai. Ebben az uccában rendszerint egészen különös dolgok történtek s az ember valahogy úgy érezte, hogy ez nem is lehet másként. De talán jobb lesz, ha inkább megemlítek néhány apró esetet, hogy elképzeljék, milyen is volt ez a mi uccánk.
Kb. ez lehet a lényege, erről szól:
"De talán jobb lesz, ha inkább megemlítek néhány apró esetet, hogy elképzeljék, milyen is volt ez a mi uccánk."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!