Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Írnátok fogyatékossággal...

Írnátok fogyatékossággal kapcsolatos idézeteket?

Figyelt kérdés
Áprilisban az iskolánk "szemléletváltó napot" hirdetett. A lényege az volt, hogy eltölthettünk egy napot fogyatékkal élő emberekkel. Az iskola újságnak írok cikket, amiben aznapi tapasztalataimat gyűjtöm össze. Ehhez szeretnék egy sokatmondó idézetet írni, amit eddig sajnos nem találtam meg...
2010. máj. 25. 15:57
 1/10 anonim ***** válasza:
11%

Aki hü.lye, haljon meg!

Muszáj volt :D

2010. máj. 25. 16:04
 2/10 anonim válasza:
26%
azt hiszem a 'hülye' nem egészen erre vonatkozik..
2010. máj. 25. 16:08
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

Ha nem is direkt a fogyatékosságról, de az alkalmazkodásról, elfogadásról szólnak ezek, szerintem szépek:

“Minek élünk, ha nem azért, hogy egymás számára könnyebbé tegyük az életet?” (George Eliot)

“Ha valamit nem szeretsz, változtass rajta! Ha változtatni nem tudsz, változtass azon, ahogy gondolkodsz róla! Csak ne panaszkodj!” (Maya Angelou)

“Időt kell szakítanod embertársaidra, tégy valamit másokért, ha még oly apróságot is — valamit, amiért fizetséget nem kapsz, csupán a kitüntető érzést, hogy megtehetted.” (Albert Schweitzer)

2010. máj. 25. 16:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! :)
2010. máj. 25. 17:21
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
"Fogyatékos vagyok"
2010. máj. 25. 19:32
 6/10 anonim ***** válasza:
90%
Panaszkodtam, hogy nincs cipőm, amíg nem találkoztam olyannal, akinek nincsen lába.
2010. máj. 25. 20:15
 7/10 anonim ***** válasza:
melyik suli ez?
2010. máj. 25. 20:18
 8/10 A kérdező kommentje:

- hm, köszi az utóbbiakat inkább hanyagolom... :D

- Kecskeméti Kada Elek Szki

2010. máj. 25. 20:41
 9/10 anonim ***** válasza:

pedig az utolsó nagyon jó :)

mondom úgy, h fogy. vagyok

2010. máj. 25. 21:31
 10/10 anonim ***** válasza:
93%

Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti. Vagyis a szeretetnek behunyt szemmel is érezhető jelenléte.

Müller Péter

Az ember értéke nem képességeiben, hanem döntéseiben rejlik.

2010. máj. 25. 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!