Kaptam egy pólót, amin egy SS katona van, de ki vannak cenzúrázva a tiltott jelképek. Bevihetnek emiatt, vagy érhet bármiféle atrocitás?
"II. világháborús hagyományőrző"
Ó, azok a szép egymást kibelezős hagyományok. Szép is az.
Pici lány, én voltam a 8-as válaszoló, aztán 9-esz is írtam. Szóval válaszoltam.
Ettől függetlenül még mindig hülyeség az hogy le katonázol egy tisztet. Ha a hadseregben lennél akkor olyan lebaszást kapnál hogy megjegyeznéd ki tiszt és ki nem.
Első számú különbség hogy a katona (végrehajtó állomány tagja, legénység tagja) NEM rendelkezik parancsjogokkal. Az altisztek vagy magasabb tisztek hatáskörébe tartoznak.
A hadseregben nem poénból vannak rangok, azért vannak hogy használják.
Az meg hogy mindenki aki a hadsereg része katona...minden bogár rovar de nem minden rovar bogár esete.
A köznyelvben is a katona szót első sorban a rendfokozat nélküli bakára, honvédre használják. A tiszt az már egy katonai karriert befutott, és/vagy magasabb iskolával rendelkező személy. Aki elképzelhető hogy nem is harcol, hanem sereg szervezésben mozog.
Na, meg is találtam: 2. A hadseregnek rangfokozat nélküli tagja
hogy a macska rúgja meg, hát rosszul tudtam, megkövetlek, örüjjé :)
De akkor miért van olyan szavunk, hogy közkatona? Ezt azért nem értem. Na de mindegy is, ma is tanultam valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!