Van itt olyan aki írt, esetleg ír könyvet? Többi lent.
Szerintem, aki jó könyvet ír, az nem azért ír, mert írni akart, hanem mert jött neki.
Ez nem olyan, hogy kimegyek az utcára, látok egy kék pillangót és akkor felhasolok az asztalra és kigörcsölök egy könyvet.
Egy könyv egy lélek gyümölcse, aminek idő és élet kell a növekedéséhez.
Különben mindenhonnan merítenek ötleteket.
Én fanfiction-ökkel kezdtem, ott egyértelmű, hogy az alapmű adott ihletet, de azért azok a kezdeti történeteim is meglehetősen egyediek. Nem emlékszem, hogy sokat gondolkoztam volna egy-egy fejezeten, nekem a nap minden szakában jöttek az ötletek, a baj ott kezdődött, ha nem volt lehetőségem leírni. :)
Az original történeteimet általában úgy kezdtem el, hogy meghallottam egy zeneszámot, és az adott hangulattal jött egy jelenet. Ahogy írtam, elkalandoztam, kirajzolódott a háttérsztori, a folytatás, aztán... vagy folytattam később, vagy nem. De amíg meg nem írtam azt a konkrét 'képet', nem nagyon foglalkoztatott a jövő.
Ha úgy döntök, írok egy terjedelmesebb történetet, közben egyáltalán nem olvasok mástól. Sem klasszikust, sem mást. Elterelne a cselekménytől, hangulattól, és ha túl jó ötleteket adna, szenvednék, hogy ne dolgozhatom bele a saját munkámba, mert azt már lopásnak érezném. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!