Azok a vegetárinusok/vegánok miért nem foglalkoznak ezzel?
Szóval...a vegetáriánusok ugye nem esznek húst. A vegánok pedig semmilyen állati eredetű terméket pl tojást.
Viszont miért van az, hogy például csokit meg esznek? Az nem zavarja őket, hogy nagyon sok csokoládé gyár kisgyerekekkel végezteti a kakóbab szedését, konkrétan rabszolgamunkával? Ugyan ez a helyzet a kávéval is.
A kisgyerekek/fiatalkoruak nem számítanak nekik? Akkor ilyen szempontból csokoládét/kávét sem kellene fogyasztaniuk, vagy rosszul gondolom?
A kettőnek szerintem egyrészt semmi köze egymáshoz.
Másrészt én azt nem értem, mi alapján ítéled meg ki divatból és ki valójában vega. FŐleg, hogy egyáltalán nem "divat", hanem egy eléggé ellenszenves dolog a mainstream emberek szemében vegának lenni, így nem is értem miért tenné bárki divatból, ha ez azt jelenti, hogy önként céltáblává teszi magát a piszkálódásnak, atrocitásoknak, sértegetéseknek - mert megdícsérni senki nem fogja, hogy vega, csak belekötni, hogy miért nem eszik húst.
Harmadrészt fel nem foghatom, hogy mi az a felfogás, hogy kössünk bele abba, aki tesz valamit azért, hogy csökkentse az állatok szenvedését, hogy miért nem tesz még többet és másokért. Az ilyen ember nézzen magába, hogy ő mit tesz és miért.
Bill Gates:
A születésed előtt a szüleid nem voltak ‘uncsik’. Azért váltak ilyenné, mert akörül forog az életük, hogy megkeressék a csekkekre, és úgy általában az életedre valót. Kimossák a ruhádat, és hallgassák az öndicsérő áradozásodat, hogy mennyire jófej srác vagy. Szóval mielőtt nekiugrasz az esőerdőket megmenteni a szüleid generációja okozta káros hatásoktól, előtte megpróbálhatnád kiganézni a disznóólat a saját szobádban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!