Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A vegánok miért érzik köteless...

A vegánok miért érzik kötelességüknek hogy mindenkit "megtérítsenek"?

Figyelt kérdés

Jó pár vegán ismerősöm van, többségüket már azelőtt is ismertem hogy felhagyott volna az állati termékek fogyasztásával, és korábban egyikükkel sem volt ilyen jellegű gond. Mármint más témában se voltak ilyen minden lében kanál viselkedésűek, de onnantól hogy váltottak a vegán életmódra, egyrészt önmagukat fényezik, de szinte megállás nélkül mindenkinek, másokat pedig nem is titkoltan lenéznek.

Én például soha egyiküknek sem szóltam be az étkezésük miatt, ők meg képesek gyilkosozni mert megeszek egy rántott húst.

Ami rémisztő hogy tényleg kivétel nélkül mindannyian.

Hát, az érdekelne hogy csak én vagyok peches az ismerőseimmel, vagy ez a veganizmus másokat is ilyen rossz irányba változtat meg?

2017. júl. 22. 19:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Volt egy haverom, aki lelkesen térített. Mondtam neki, hogy szívesen végighallgatom, ha közben ehetem a hamburgeremet.:D Sokan azt hiszik, hogy ők megtértek, és így fel vannak jogosítva mások megváltoztatására. Gátlástalanul beleszólnak az emberek életébe. De nem csak a vegánok. Ilyenek még a jehovák, a spirituálisok, diplomások, stb. Azt hiszik el, hogy csak az ő igazságuk létezik.
2017. júl. 22. 19:55
 2/11 anonim ***** válasza:
49%
Én ezt könnyen elintézem hogy mutatok nekik pár vegán youtubeost akik már régóta vlogolnak és tényleg vegánok, mutatok egy pár éves meg egy aktuális videót hogy lássák mit tesznek magukkal.
2017. júl. 22. 20:00
 3/11 anonim ***** válasza:
60%

Jajj de ismerem ezt... a múltkor belefutottam egy ilyen vitába egy másik internetes oldalon. Ezerszer rosszabb volt, mint itt egy keresztény-ateista, vagy egy jehovista-történelmi egyházhoz tartozó vita.

Konkréran le lettem ugatva, hogy egy szívtelen gyilkos vagyok, és tényleg magukat fényezték, ahogy mondod. És hiaba mondtam nekik, hogy engem nem érdekel, ő mit eszik, ő se szóljon bele a táplálkozási szokásaimba ,nem hatotta meg őket, csak nyomatták az önfényezést és az én ócsárolásomat. Ami ezen az oldalon a vallás, valláskritika rovatokban megy, intelligens kommunikáció ehhez képest.

2017. júl. 22. 20:08
 4/11 A kérdező kommentje:

Hú, pedig a valláskiritikában is nagyon tudnak egyesek. Volt egy kérdésem még jó pár hete, úgy elkezdett gyalázni valami 43%-os kreás, csak épp érvet felejtett el mondani a saját igaza mellett :D

De visszatérve azért ijesztő kicsit belegondolni hogy ezek szerint másoknak is hasonló tapasztalataik vannak velük kapcsolatban.

2017. júl. 22. 20:19
 5/11 anonim ***** válasza:
55%
Szerintem saját magukat akarják meggyőzni, megerősíteni azzal, hogy másokat folyton ezzel fárasztanak.
2017. júl. 22. 20:21
 6/11 anonim ***** válasza:
64%
Ugyanazért, amiért a húsevők győzködik vegánokat. Mert mindkét oldal azt hiszi, csak az a jó, amit ő gondol.
2017. júl. 22. 21:07
 7/11 anonim ***** válasza:
95%
Vannak vegán ismerőseim de ez sosem volt téma közöttünk, nem akartak megtéríteni egyszer sem. De ezek szerint nekem szerencsém van.
2017. júl. 22. 21:32
 8/11 anonim ***** válasza:
89%
Igaz én csak vega vagyok, de nem térítek. Igazából nem azért, mert nem örülnék neki, ha kevesebb ember enne húst, hanem mert alapvetően úgy gondolom, hogy rossz stratégia mást lehurrogni és nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel illetni. Én csak az ismerősök kérdéseire szoktam válaszolni, ha pedig valakit tényleg nagyon érdekel a dolog, akkor azt tanácsolom, hogy próbálják ki egy hétre ezt az életmódot.
2017. júl. 22. 22:06
 9/11 anonim ***** válasza:
70%
Én még csak vegának sem mondanám magamat, mert nagyon ritkán, de eszek húst, mégis folyamatosan szekálnak. Alapvetően a vegákat, vegánokat nagyon sokan lenézik, beszólogatnak nekik, ez vált ki általtalában ilyen reakciót. Szóval oda-vissza megy ez. Plusz a vegánok úgy hiszik, hogy minél többen követik ezt az életmódot, annál jobbat tesznek az állatoknak, és a környezetnek.
2017. júl. 23. 07:45
 10/11 anonim válasza:
56%
Sok vegánt ismerek, de egyik sem erőszakos, sosem akartak megtéríteni. (Biztosan nem túlzod te el ezt a dolgot? Komolyan az összes "barátod" ilyen? Az összes?) Én nem vagyok vegán, még vegetáriánus se, de tisztelem azt amit tesznek, szerintem becsülendő, hogy ennyi akaraterejük van. Nem hinném, hogy a veganizmus mindenkit rossz irányba változtat meg, szerintem csupán kommunikálni akarják, a szerintük etikus és helyes életmódot. Ahhoz, hogy valaki vegánná/vegetáriánussá váljon, fel kell ismernie, hogy a jelenlegi, "húsevő" életmódja rossz, nem etikus, és ezt beismerni nehéz, mivel az ember nem szereti, ha a kényelmes életmódján változtatni kell. Gondolom ezért ilyen defenzív minden nem vegán, már akkor, mikor a vegánság csak szóba kerül. Én is ilyen voltam mikor az ismerősöm bejelentette, hogy vegán lett, de aztán idővel kicsit nyitottabb lettem a dolog felé. Talán ha te is kicsit nyitottabbá válsz, például meghallgatod amiket mondanak, vagy kipróbálsz egy vegán ételt amit ők főztek, szerintem egyből nem akarnak majd annyira "megtéríteni", és ettől még nem kell vegánná válnod. Légy egy kicsit nyitottabb, tiszteljétek egymás életmódját kölcsönösen, vagy szabadulj meg a "barátaidtól" ha ennyire zavarnak :)
2017. júl. 24. 09:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!