Melyik országban lehet 3 keresztneve valakinek?
Azt hallottam, hogy Magyarországon csak két keresztnevet lehet adni egy embernek; például: Kovács András Péter.
Melyik (ha lehet európai) országban lehet három keresztneve valakinek, mint például Kovács András Péter Andor?
Nem tudom, de régebben lehetett több is.
gróf Dr. Tisza István Imre Lajos Pál
A születési név
27/A. § (1) A születési név az a név, amely az érintettet a születési anyakönyvi bejegyzés alapján
megilleti. A magyar állampolgár születési neve családi és utónévből áll.
(2) A családi név egy- vagy kéttagú. A kéttagú családi név tagjait kötőjel köti össze.
(3) Anyakönyvezni egy vagy két utónevet lehet.
(4) Az anyakönyvi kivonaton két utónevet lehet feltüntetni. Annak a személynek, akinek születési
anyakönyvi bejegyzése kettőnél több utónevet tartalmaz, a születési anyakönyvi kivonat kiállításánál
írásban nyilatkoznia kell, hogy melyik két utónevét kívánja viselni. A nyilatkozat alapján a születési
anyakönyvben az utónevét ki kell javítani. Ha az érintett személy a nyilatkozatot nem teszi meg, az
anyakönyvi kivonatra az anyakönyvben szereplő utónevei közül az első kettőt kell feltüntetni
De tegyük fel, hogy én a gyerekemnek 3 keresztnevet szeretnék, és ha nem Magyarországon születik, hanem egy olyan államban, ahol ez meg van engedve az ottani törvények szerint, akkor lehet 3 anyakönyvi neve.
De melyik az ilyen ország? Mert engem nem a magyar jogi oldala érdekel, hanem csak szimplán egy olyan ország ahol ez elfogadott.
Franciaországban lehet.
A lányom a használt neve mellett megkapta azt a magyar nevet is, amelyik a kedvencem. És elhalt nagyanyámét is harmadiknak.
Amikor megkeresztelték, a keresztanyja nevét is beírták, úgyhogy most a keresztlevelén négy név szerepel.
Én ezt túlzásnak tartom, de így alakult.
Persze csak az első nevét használjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!