Hogy lehet ilyen hadijátékokon részt venni?
Figyelt kérdés
Üdv! Szoktam látni hogy bizonyos helyeken szoktak rendezni hagyomány szerűen ilyen II. világháborús hadijátékokat és hogy rengeteg résztvevő szokott lenni Lengyel meg Cseh országból is akár. Nem találtam sehol semmit a Google-n erre, szóval ha valaki tudja közületek akkor szeretném megkérdezni hogy hol és hogyan illetve hány éves kortól lehet egy ilyenen részt venni? Ugyanis nagyon érdekel ez a téma. Itt egy videó példaként: https://www.youtube.com/watch?v=267t3Scx7a4 2017. jún. 26. 14:26
1/2 anonim válasza:
A II:WW:-hez nem értek, de tagja voltam egy középkori hagyományörző egyesületnek, és fellépéseken találkoztunk több korszak képviselőjével is. Úgy nem tudsz részt venni ilyenben, hogy odasétálsz, jónapot, hova álljak. Nem fognak fegyvereket, drága felszereléseket a kezedbe adni. Először is keress egy egyesületet, akik ezzel foglalkoznak. Oda be kell lépned. Ez általában egy baráti kör, szóval ismerkedj, barátkozz! Meg kell tanulnod a szabályaikat, gyűléseken részt venni, megismerni a fegyvereket, felszerelést, stb. Szoktak lenni edzések, gyakorlatok, azokon jelen kell lenned. A legtöbb hagyomány őrző ember a saját felszerelését megveszi, maga tartja karban, és az a sajátja. De nagyobb klub/létszám esetén, van, hogy az egyesületnek saját kasszája van, amiből ruhákat, felszerelést, stb vásárolnak, ilyenkor kaphatsz belőlük a fellépésekre, de nem viheted haza. Mivel a fegyverekben vaktöltény van, szerintem nem kell hozzá vizsga. Sokszor láttam olyat, hogy az újoncokat beosztották szanitécnek, vagy biodíszletnek. Nyílván bele kell jönni. Részleteket minden klub maga tud mondani.
2/2 A kérdező kommentje:
Bocsi, a késői válaszért csak mostanában sokat dolgoztam. (Diákmeló). Igen - igen, azt gondoltam hogy nem lesz elég egy "jónapot", csak itt erre Zala megyében nem hiszem hogy van ilyen "egyesület" :c Igazából lenne fontosabb dolog amire a pénzem tudnám költeni, és gondolom elég költségesek lennének ezek a felszerelések. A fegyverek nagy részét ismerem. Mármint nem csak úgy hogy rámutatnak egyre és tudom a nevét, ennél kicsivel többet. A szanitéc téma, mindig is bejövős volt. Szerintem ebből majd akkor később lesz valamit, de hátha találok egy ilyen szervezetet. :D Köszi a választ!
2017. júl. 6. 19:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!