Elképzelhető, hogy ma is elvihetnének akárkiket marhavagonokban, és nem akadályozná meg a nép?
A nép, az Magyarországon kitörő örömmel segítene benne, ahogy annak idején is a zsidók elhurcolásában.
Magyarországon ennek a radikalizálódásnak a legnagyobb akadálya nem a nép jóindulata, nem szeretett vezérünk jósága, hanem az EU tagság.
De például Oroszország simán begyalogolt ugye nemrég Ukrajnába, és ott gyilkolássza a jónépet, a világ és Európa közvélemény meg szépen félrenéz és elfoglalja magát a celebhírekkel meg a macskás videókkal.
Nagyjából most is megtörténik mindez, csak zsidók helyett muszlimokkal/arabokkal. A zsidókat is csak kitelepíteni akarták, mert nem képesek beilleszkedni a társadalomba, bántják a nőket... stb. Ismerős szöveg? Aztán valóban történik egy ilyen eset, és jönnek az önbíráskodások, törvényi korlátozások...
Mindegyikre könnyű példát találni a hírek között. Persze még nem olyan durva a helyzet, mint régen, de még simán lehet, ha kell a politikának bűnbak.
"Persze új értelmet nyer minden, mert saját népét irtotta."
Drágám, tudod-e, hogy a legtipikusabb bagatellizálási (elmaszatolási, semmibe vételi) eszközzel élsz? Az áldozat hibáztatása a legolcsóbb problémahárítás.) Kire haragszol?! Haragudj nyugodtan, csak az általánosítást kerüld el, amíg lehet!
Valaki ezt írta: "Ne rettegj! Aki szembeszáll az erőszakkal, annak - legrosszabb esetben - még a halála sem vereség."
Nem rettegek személy szerint, legfeljebb az emberiséget féltem. De valójában nem ezért kérdeztem. Nekem csupán az a benyomásom, hogy a többség véleménye mostanáig, de legalábbis pár évvel ezelöttig szerintem az volt, hogy: 'nem történhet' meg, tanultunk a történelemből, ez abszurd lenne, sőt a németek még szinte vezekelnek is, és önmaguktól félnek. Valójában azonban szerintem nem ez a helyzet, ahogy elidegenülünk fokozatosan egymástól, miközben szektásodunk, és közönyösek vagyunk, szerintem minden folyamat pont az ellenkezőjére mutat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!