Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért vonzódom ennyire az...

Miért vonzódom ennyire az orosz kultúrához?

Figyelt kérdés

Igen tudom, sokan gyűlölik az oroszokat főleg a múltra visszatekintve, de én valahogy nem tudom gyűlölni őket. Sose ért semmilyen hatás, mégis annyira közel érzem magamhoz az orosz kultúrát, nyelvet. Imàdom az orosz katonadalokat, az orosz ruhákat, magát az országot. Imádom a nyelvet, a mentalitást. De valahogy nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Mert általában ha valamit megszeretünk, azt egy élmény tapasztalat hatására tesszük. Én viszont sose voltam még Oroszországba, mégis olyan mintha ott éltem volna. Különös érzés. És lehet ez most nagyon undorító és érzéketlen lesz, de egyszerűen én nem tudok úgy nézni az oroszokra, hogy "rohadt kommunisták, gyilkos szovjetek"

Mintha valami hozzáláncolna ehhez az országhoz. Tapasztaltatok már ilyet?

2017. jún. 23. 01:10
 1/6 anonim ***** válasza:
98%

Azért, mert tetszik. Nem mindenki utálja az oroszokat.

Olvasd el az én sztorimat!

Én a viking kultúrát imádom, pedig amúgy semmi közöm hozzájuk, felmenőim svábok és kunok voltak. Most figyelj, Kedves kérdező! 4-5 éves koromban megkérdezték, hogy mi szeretnék lenni felnőtt kormomban, és én azt válaszoltam, hogy viking hajó építő! Jelzem, hogy semmit nem tudtam róluk! És nem tini vagyok, hanem 42 éves férfi. Sajnos nem tudtam viking hajóács lenni, de mindent elolvastam/megnéztem a

témáról. Pajzsokat, láncingeket már csináltam. Páran furcsán néznek rám, a rajongásom miatt. És miért csinálom mégis? Mert jó nekem! 100%-osan magyarnak vallom magam, de totálisan hidegen hagy a magyar kultúra, és hagyomány.

2017. jún. 23. 01:27
 2/6 anonim ***** válasza:
95%

Érdekes mód én is így vagyok ezzel. Nekem még az ideálom a nők tekintetében is a magas vékony orosz lányok.

Meg úgy alapvetően megfog bennük minden. Kezdve onnan, hogy sokan lenézik őket, de még így is büszke nép, ráadásul a jég hátán is megélnek. Na meg az sem mellékes, hogy megvan bennük az a tipikus " orosz őrültség " máshogy ezt nehéz megfogalmazni.

Tulajdonképpen oroszul is emiatt kezdtem tanulni.

2017. jún. 23. 01:45
 3/6 anonim válasza:
77%
Pontosan ugyan igy erzek en is. Imadom a nyelvet, a helyet, a kulturat. Mindent
2017. jún. 23. 02:59
 4/6 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem senki sem gondol úgy az oroszokra, mint rohadt kommunisták. Az egy rendszer volt, undorító vezetőkkel, és kész. A németekre sem lehet azt mondani, hogy rohadt nácik, semmi közük hozzá.

Semmi baj a rajongásoddal. :)

2017. jún. 23. 08:09
 5/6 A kérdező kommentje:

Na akkor tényleg nem csak én vagyok így ezzel. Amúgy az én rajongásom se múló szeszély, én se vagyok màr gyerek.

Csak kiváncsi voltam van e még valaki így ezzel.

2017. jún. 23. 10:09
 6/6 KZitus ***** válasza:
100%

Bocsi, csak annyit szeretnék hozzászólni a kérdésedhez: ha megismernéd mennyire kedves, és segítőkész az orosz ember, ez az érzésed csak mélyülne:-)

Azt, amit a politika csinál egy országban, az nem biztos hogy a népet minősíti.

Ha meg akarunk ismerni egy népet, inkább a kúltúráját, az íróit, művészeit, tudósait, a tudományban elért eredményeit érdemes nagyító alá venni....ők jönnek ki igazán a "népből" :-)

Egyébként tényleg szép lágy, dallamos nyelv az orosz :-)

2017. jún. 23. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!