Hogy kell fiú szemszögből történetet írni?
Persze, szívesen ajánlok. Stephen King-től a "Hosszú Menetelés", végig egy 16 éves fiú szemszögéből íródott.
Ha nemtudod megvenni, kölcsönadhatom épp.
Olvass el néhány jobb fanficet, én azokból nagyon sokat tanultam. :)
Egyébként, semmi extrém. Attól még, hogy fiú, nem kell besablonozni, és ráaggatni az összes társadalmi elvárást. Képzeld el a karaktert, alakítsd ki a személyiségét, találd, milyen az ízlés világa. Minél többet használod a karaktert ( akár csak gondolatban történeteket alakítva róla ), annál jobban kiforr benned, és egyre jobban, ügyesebben tudod majd részletezni a gondolatait a történetben. Ne félj attól, hogyha esetleg érzelmesebb karakter lesz.
Nekem teljesen ugyanolyan női és férfi szemszögből írnom. Mindkettő lényege, hogy beleképzeld magad az adott karakterbe, hogy mit tenne, mit reagálni, hogy fejezné ki magát, akár nő, akár férfi. Annyi különbséget szoktam tenni, hogy egy férfinek nagyobb a fizikai ereje (ha ilyesmire sor kerül), és az én történeteimben általában előbb durran el az agyuk. :D
Linkelek két írást, ezeket a részeket férfi szemszögből írtam (Thranduil's POV, Neji's POV), de sajnos pont ezek vannak angolul... :)
Az utolsó két ilyen szemszögű könyv, amit olvastam:
Grey - E. L. James
The Night-Time Guy - Tony Kenrick
A Luxen sorozatnak megjelent az Oblivion 3 része, amik Daemon Black szemszögéből vannak írva. [Jennifer L. Armentrout]
Angyali Kísértés [Wendy Higgins]
A Szörnyszívű [Alex Flinn]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!