Miért nem akarnak a magyarok egy élhetőbb országot, könnyebb életet?
Azt vettem észre, hogy a magyar ember imádja a konfliktusokat. Imádja a keménykedést, az izmozást, a melldöngetést, hogy ő mekkora nagy született harcos, túlélő, igazi küzdő, szenvedő warrior, aki túléli a világ legkegyetlenebb viharait is és még a jég hátán is megél egy szál gatyában és egy bugylibicskával a kezében.
Nem is kell ennél több, jó neki egy kegyetlen, egymást eltaposó társadalomban élnie, ahol mindenki a másik ellensége és a legszívósabb, legrátermettebb, legkitartóbb marad csak életben. Hiszen ilyen társadalomban lehet bizonyítani igazán, hogy ki a valódi, vérben és tűzben edződött állat, ki az igazi faxagyerek!
Ha a balra lakó szomszéd 5 ezer forinttal többet keres, akkor irigyelni és gyűlölni kell őt, rohadjon meg ott, ahol van! Ha a jobbra lakó szomszéd 5 ezer forinttal kevesebbet keres, akkor ujjal kell rá mutogatni és gúnyolódni, röhögni kell rajta, hogy mekkora életképtelen egy lúzer. Ha valaki gyengébb és szerencsétlenebb, akkor annak a fejére kell taposni, nincs mese! Ilyen az élet! El kell taposni a másikat, az a helyes!
De vajon honnan jön ez az örökös harcoló, izmozó életszemlélet a magyaroknál? És legfőképpen: miért jó ez nekik? Mire jó ez?
Aki nem áll ki kő keményen az érdekeiért a mai világban az elveszett.
Ámbátor a jó politikus nem megy fejjel a falnak mint Orbán.
Ott van pl. Fico. Egy ordas magyar- és cigánygyűlölő nacionalista szélsőjobbos politikus. Mégis el tudja magát adni balközép szocinak :DDDDDD Az már valami.
Tesó ez mind f asza és választékos amit itt leírsz,csakhogy a Magyar az olyan buta mint a faék,egyedül elveszett,nekimegy a falnak is.
Agressziót-irigységet a nyuggerekben látok,akik "végre"rázúdíthatják világfájdalmaikat a nagyvilágra 50 évnyi kemény robot után
5# 10:44 vagyok
"A magyar hátán szántani is lehet, csak az ekevas nemzeti színű legyen." Mikszáth Kálmán
Ha nem lettem volna béna és nem küldöm el, leírtam volna végig: ez nem mostanság alakult ki. A magyarok mindig is ilyenek voltak. Régebben találtam forrást valamelyik nemestől és hihetetlen, hogy amit az 1830-as években írták a magyarokról, mennyire helytálló ma is. Épeszű gondolkodás, józan ész, észérvek nem számítanak, de legyen veszélyben a békességük vagy az ország és hadat üzennének a fél világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!