Jehova Tanúi, nem szoktatok utánanézni az általatok hirdetett adatok pontosságának?
A minap szóba elegyedtem egy Tanúval, aki közölte hogy 250 (+-15, nem emlékszem pontosan, de bőven 200 fölötti számot mondott) országban tevékenykednek. Ugyanezt ráadásul korábban is láttam már leírva egy másik Tanútól, itt egy vitában.
Na de hogy, amikor összesen 197 ország létezik a Földön?
Szóval ezt úgy kell érteni, hogy hirdetnek az Egyesült Államokban plusz Alaszkában és Hawaii-n, és ez szerintük 3?
Ha felmentek a JW.org-ra, akkor ott a "rólunk" menüpontnál az alábbi olvasható:
"Országok és egyéb területi egységek, ahol Jehova Tanúi jelen vannak: 240."
197 ország van, de szerintem Észak-Koreában nem igazán ugrálnak, meg még egy-két arab országban sem, így még ennél is kevesebbel dicsekedhetnének.
Nem tudom az egyéb területi egység mit takarhat. Anktartisz észak, Anktartisz dél? 1-2 lakatlan, nem jegyzett sziget? Nem sok területi egység van, amit nem mondhat magáénak egyik ország sem.
Kedves kérdező!
Ezt a Tanúk részéről nagyzási hóbortnak is lehetne nevezni, melynek célja, hogy elhitessék a világgal, hogy egyedül ők teljesítik be Jézus urunk próféciáit a világméretű prédikálásról és tanítványképzésről (Máté 24:14, Márk 16.15, ApCsel 1:8)
Valójában nem kellene ennek túl nagy jelentőséget tulajdonítani, úgy gondolom. Ezek csak számok. Nem gondolom, hogy ez hazugság lenne a Társulat részéről, hiszen nyilvánvaló, hogy bizonyos államokhoz tartozó autonóm státusszal bíró szigeteket (szigetcsoportokat) is "országnak" könyvelnek el ( A 2017-es évkönyvük szerint 240 országban tevékenykednek) Valójában ez így nem nevezhető hazugságnak, hanem csupán az adatok (nyilván szándékos) "szépítése"
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!