Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Városon kívül, folyó szélén...

Városon kívül, folyó szélén és erdőben lehet meztelenül kirándulni és úgy lenni egész nap?

Figyelt kérdés

2 srác sátorozik két napja igaz már külterületen de azért járnak arra néha, és mindig meztelenek. csak akkor vesznek magukra valamit, ha boltba mennek, egyébként semmit. tegnap fél napra elmentek úgy kirándulni a hegyekbe, hogy semmi se volt rajtuk, csak cipő.

És azt mondták, hogy mert ők naturisták és nem is akarnak magukra venni semmit ilyen jó időben.

Ezt lehet? Senki se szólhat rájuk? Mert már szinte mindenki tudja a környéken meg én is szóltam nekik, hogy azért járnak arra sokszor mások is, de azt mondták, nem baj, ők nem szégyenlősek.

Szerintetek? és azt mondták 3 hétig lesznek, állítólag nyaralnak ...

2017. máj. 30. 09:13
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

igen, a 8 és 10-essel értek egyet, hát amúgy komolyan abszolút aranyosak, kedvesek, csak bevallom először én is zavarban voltam, hogy úgy beszélgetünk, hogy nincs rajtuk semmi, de nekem se jutna eszembe ezért rendőrt hívni.

aki meg írta azt a közszeméremsértéses dolgot, azt most nem értem. hát de a természetben vannak, ahol esetleg az látja őket, akik arra tévednek kirándulók stb, de nem a városban mutogatják magukat. a közszeméremsértés viszont nem arról szól h direkt mutogatni akarja magát másnak?

egyébként igen, mondtam már a lányaimnak és azt mondta, már hallotta, mondták neki, de nem igazán csinált belőle ügyet. de most tényleg én érezném a világ legaljasabb emberének magamat, ha rájuk hívnám a rendőrt, aztán ők meg végül is senkinek se ártanak csak tényleg nem egy megszokott dolog.

2017. máj. 30. 11:25
 12/20 anonim ***** válasza:
90%
Münchenben a városi parkban is napozhatsz meztelenül, teljesen bevett dolog. A németek nem csinálnak nagy ügyet a naturizmusból, ezt csak a prűd magyarokat botránkoztatná meg. A városligetben vagy a Margit-szigeten nem is nagyon szokott senki így napozni.
2017. máj. 31. 01:04
 13/20 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező!

Nagyon rendes emberke vagy! Örülök, hogy vannak még ilyenek is. Persze a sok pozitív hozzászóló előtt is meghajolok!

Én is nagyon szeretek meztelenkedni, az adott határok között! Én is sokat álmodozom azon, hogy egy elhagyatott helyen barátokkal lesátorozva az egész napot pucéran tölteni, és úgy járni az erdőt, stb!

2017. máj. 31. 09:19
 14/20 anonim ***** válasza:
91%
Ez egy nagyon jó dolog, meztelenül az erdőben kirándulni.Le a kalappal előttük, hogy ilyen bátrak.
2017. jún. 1. 05:33
 15/20 A kérdező kommentje:

igen, az a vicc h olyan természetesen adják elő magukat h most már kb az egész környék megbarátkozott velük és senki se csinál belőle gondot. lányomon lepődtem meg a legjobban, azt mondja tegnap, h nagyon jó fejek és beszélgettek is sokat és nem is érezte kínosan magát, pedig először azt hitte szóba se mer állni velük, mert zavarban lesz.

úgyhogy lenyugodtak a kedélyek, most már kb mindenki elkönyvelte hogy itt van két nudista és lassan az lenne a meglepetés ha ruhában látnánk őket :)

2017. jún. 1. 09:42
 16/20 anonim ***** válasza:
92%

Ne keverjük már össze a jogi tényállást a hétköznapi életben előforduló furcsaságokkal. Azért így elnézve kissé túlzott fontossága lett.

Szóval attól, hogy az ember tudja, egy helyzet jogilag büntetendő, még mérlegelhet, és kezelheti az ügyet természetes módon. Sokkal egyszerűbb és egészségesebb mindenkinek.

2017. jún. 1. 10:37
 17/20 Thillmin ***** válasza:
80%

Látom, már nem annyira aktuális, de talán tisztába tudok tenni pár dolgot.

1, Amennyire én tudom, ma Mo-n még a saját kertedben is csak meghatározott módon pucérkodhatsz, azon kívül pedig konkrétan tilos. Közszeméremsértés az is, amit nem magamutogatás céljával tesznek.

2, Vagyunk néhányan, akik válaljuk a kockázatot, és ennek ellenére is pucérkodunk közterületen, de nem lakott területen. A jellemző gyakorlat az, hogy férfiként magunk elé kapunk valamit, ha kislánnyal találkozunk. Rendszerint akkor is inkább a felöltözést választjuk, ha durván megbotránkoztatunk valakit, ill. vitás ügy kerekedik. Ennek fényében a fent említett két jómadár átlépte a naturista normát.

3, A naturisták nevében bátorkodom azt mondani, hogy nem vagyunk hülyék, nem akarunk bajt, és egyáltalán nem az a célunk, hogy bárkit is megbotránkoztassunk. Szívesen működünk együtt, és ha kell, hát kötünk kompromisszumot is. Konfliktus abból lehet, hogy némelyikünk kevésnek érzi, hogy be vagyunk korlátozva arra a néhány strandra. Nekem a legközelebbi ilyen két órányi utazásra van a lakhelyemtől! Naturista kirándulóhely hazánkban egyáltalán nincs!

A konklúzió valami olyasmi lenne, hogy bár megteheted, hogy kihívod a rendőrséget, de kérlek, előbb próbáld megtalálni a közös hangot!

2019. márc. 29. 14:25
 18/20 anonim ***** válasza:
92%
Azért Pesten is létezik olyan hely, ahol legalábbis félmeztelenül simán lehet napozni.
2019. márc. 29. 20:52
 19/20 Xira ***** válasza:
58%
Azt a köz szemérem mi a bigyót melyik BTK-ban látátok esetleg PTK-ban mert maximum az MTK-ban van olyan címmel hogy a munkahelyeden köteles vagy a munka ruhádban meg jelenni. A népi hiedelmek hogy törvény tiltja. Miért nem nézitek meg a törvnykönyveket fent van mind online!
2023. jún. 11. 10:23
 20/20 A kérdező kommentje:

19

Igazad van, közben én is utánajártam több helyen, de az a helyzet, hogy nagyon egyedi és főleg szubjektv megítélésű minden eset. Elvileg csak akkor lehetne büntetendő, ha "szexuális célzattal" teszi valaki, aztán a bírói gyakorlat egy sima meztelenséget is képes legtöbbször szemérémsértésnek minősíteni.

Ez a téma megérne egy konferenciát, mert elég vicc, hog ahány ember, annyiféle módon értelmezi a jogszabályt. Elsőként kérdés, a rendőr vajon mennyire akad ki rajta, mert ő találkozik vele először, aztán lehet garázdálkodástól kezdve (és így sima pénzbírság szabálysértés miatt) a Btk-s szeméremsértésig bármi belőle.

Na meg jó esetben a nagy smemi, mert azt mondja, ne hülyéskedjenek már és vége a történetnek. És ez így nagyon nincs jól, de hát mit lehet tenni?

Hallottam már storykat, hogy haverok pl fogadásból meztelenkedtek, a rendőr meg jót röhögött és mondta nekik, vegyenek már fel valamit, de ugyanezt hallottam garázdaságként is minősíteni és szeméremsértésként is.

Úgyhogy ugyanaz a cselekedet nálunk alakulhat háromféleképpen is. A semmitől a pénzbírságon át a letöltendő börtönig, bármi lehet belőle, attól függ, éppen kit fogsz ki.

2023. jún. 12. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!