Mi motiválja az embereket falura költözni napjainkban?
Lehet hogy téged nem, de vannak akiket meg épp egy kis falunyi közösséghez tartozás érzése vonz, ahol mindenki ismer mindenkit, ahol nincs a nagyvárosok nyüzsgése, ahol esetleg egy kertben magadnak termelsz amit csak tudsz.
Nem vagyok egyformák, hál'Istennek, kinek ez tetszik, kinek amaz.
Én tanyán elek, és később is ott akarok majd, elmondom, miért szeretek itt élni.
Friss levegő van, nincs zaj és fényszennyezés, este láthatom a csillagokat, nem kell félnem, hogy a zöldség, amit megeszek, mennyi vegyszerrel van tele, sőt, mégcsak boltba sem kell elmennem érte, behozom a kertből, frissen. Szeretem, hogy nem kell idegen emberekhez alkalmazkodnom, olyan hangos lehetek, amilyen csak akarok. Nincsenek idegesítő szomszédaim. Vagyis vannak nem messze tanyák, de nem közvetlen a mi házunk mellett. Szeretem, amikor a családtagjaim sincsenek itthon, és azt csinálok, amit csak akarok. Imádom a tájat, a természetet, az állatokat, szóval én nem tudnám elképzelni, hogy városban lakják. Egyébként bolt van nem messze, ahol mindent lehet kapni, és még olcsóbb is, mint a Tesco.
A mi falunkban van bolt, több is, van orvosi rendelő, és körzeti megbízott is, tehát rendőrség is van elvileg.
Itt a természet, van kertünk, vannak állataink is, tegnap született egy gida. Városi tömeg, zsúfoltság nincs. Szép helyen lakunk. A külvárosból bejárni pedig ugyanannyi, mint bejárni innen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!