Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nyugat és Észak-Európa demográ...

Nyugat és Észak-Európa demográfiailag már veszett ügy?

Figyelt kérdés

Azt figyeltem meg, hogy szinte minden nyugati és északi országban az őslakosok aránya 80% alatti. Pl.: Hollandiában a hollandok aránya 77%, Németországban a németek aránya 79% stb...

Svédországban a legdurvább a helyzet, ahol nem is készülnek (szándékosan!) hivatalos statisztikák a lakosság etnikai megoszlásáról csak becslések vannak, illetve hiányos adatok.

A Svéd Statisztikai Hivatal 4 kategóriát különböztet meg:

- kfd-ön született, Svédben született kfd-i szülőktől, svédben született 1 kfd-i szülővel, svédben szültett 2 svédben született szülőkkel rendelkezik

A legutolsó kategóriába már beletartoznak a harmadik generációs bevándorlók is. A lakosság 29%-a az első három kategória valamelyikébe tartozik, tehát biztos hogy nem echte svéd, a lakosság további 2-3%-a pedig sokadik generációs bevándorló vagy sokadik generációs finn/norvég/dán, TEHÁT a lakosságnak csupán a 2/3-ad része lehet etnikailag tiszta svéd származású. Szerintem ez nagyon durva arány, 40 évvel ezelőtt még simán volt 85% is és a maradék 15%-ot a többi skandinávok tették ki.

2017. ápr. 5. 16:19
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A fenti videóban a pasas levezeti (Ki is ő, Orbán ügynöke, rasszista, hazudik stb. tudom), hogy pl. Berlin negyede ma már bevándorló.

Végig kell nézni, konkrét számokat mond. Olyan, hogy integráció gyakorlatilag nem létezik.

A muszlim - nem muszlim vegyes házasságok közel 100 % - ban a férfi a muszlim, fordítva elvétve fordul elő. Minden szempontból egyértelmű a térnyerésük.

Nagyon buta, aki itt még hurráoptimista integrációról beszél.

Több más előadása is van, érdemes megnézni őket. Már aki nyitott.

Aki nem az, álmodozzon a multikulti Európáról.

2017. ápr. 5. 19:46
 12/18 anonim ***** válasza:
46%
"....rasszista vagyok, de ez van, nem szeretném ha sok lenne a nem-Európai a mi kontinensünkön." - akkor nyissuk meg a távozók sorát mi, magyarok szerintem, egykori ázsiai nép lévén :D.
2017. ápr. 5. 21:34
 13/18 anonim ***** válasza:

"50 millió európai muszlimból van vagy 50 bolond."

Igen? Gondolom ezért töltötték le csak Angliában 50 ezren az ISIS "terrorista kézikönyvét".

2017. ápr. 5. 22:37
 14/18 anonim ***** válasza:

...meg van csak Franciaországban 3 ezer olyan radikális muszlim akit megfigyelés alatt tartanak mert potenciális terroristák?

Ti amúgy melyik dimenzióban éltek?

2017. ápr. 5. 22:39
 15/18 anonim ***** válasza:

"A fenti videóban a pasas levezeti, hogy pl. Berlin negyede ma már bevándorló."

Nem hiszem, hogy a bevándorlók száma volt a vita tárgya.

"Ki is ő, Orbán ügynöke, rasszista, hazudik stb. tudom"

Senki nem mondott ilyet, de azért nyilván feltételezni kell mindenféle marhaságot, mert aztán a végén még elolvasnád más véleményét is. Az meg igazán nem járja. Sokkal kényelmesebb kitalálni a másik helyett az ő véleményét is, ugye?

"Végig kell nézni, konkrét számokat mond."

Nézi ám a hóhér. Másfél óra. És még csak zenét se lehet hallgatni közben. Értékesebb az időm ennél. Foglald össze 5 sorban, ha érdemes.

"Olyan, hogy integráció gyakorlatilag nem létezik"

Olyan, hogy integráció, gyakorlatilag létezik. Tudok rá példákat mutatni, ha gondolod. Azért elég meredek dolog azt állítani, hogy valami, amire több száz konkrét példát tud hozni bárki, csak úgy en bloc nem létezik.

Aino Jawo, "második generációs bevándorló", az apja Gambiából származik. Svédebb, mint te vagy a fehér bőröddel.

Shadiq Khan, London polgármestere is teljes mértékben integrálva van a társadalomba. Gondolom utálod, mert gonosz libsi, de attól még integrálva van.

Maajid Nawaz is. Sőt, gyakorló muszlim, és kifejezetten radikális múltja van. Most meg cikkeket meg könyveket ír, és békésen él Angliában.

És ez csak fejből ment. Bár az írásmódjukra rákerestem :) Integráció gyakorlatilag létezik. Lehet a mértékéről beszélni, de ez így azért meredek.

"A muszlim - nem muszlim vegyes házasságok közel 100 % - ban a férfi a muszlim, fordítva elvétve fordul elő."

És?

"Nagyon buta, aki itt még hurráoptimista integrációról beszél."

Vagyis te? Én speciel nem beszéltem ilyesmiről.

Kezd az az érzésem támadni, hogy nem olvastad el amit írtam. Azért megpróbálom még egyszer.

Tl;dr verzió: az internet miatt az angolul beszélő fiatalság nagyon nagy mértékű kulturális változásokat, keveredést fog okozni a következő egy generációban, és gyakorlatilag eltörli a kultúrák közti határokat.

Te itt leírod az összes szokásos talking pointot, amit minden anti-migrációs ember mindig leír. Csak éppen nem nagyon illeszkednek ahhoz, amit én írtam.

"Több más előadása is van, érdemes megnézni őket. Már aki nyitott. "

Természetesen csak az nyitott, akinek végtelen sok ideje van másfél órás előadásokat nézni egy olyan témában, ami a huszadlagos érdeklődési köre. Ez a XXI. század, ha valamit nem tudsz leírni 10 sorban, akkor elvesztetted a potenciális hallgatóságod 99%-át. Van akinek én is megnézem a több órás podcastjait, de ahhoz jónak kell lenni.

@Digo

"Igen? Gondolom ezért töltötték le csak Angliában 50 ezren az ISIS "terrorista kézikönyvét""

Vagy mondjuk kíváncsiságból? Volt az ISIS-nek egy hitvallás szerű kiadványa is, amiben leírták, hogy pontosan mit akarnak és mit hisznek. Azt én is letöltöttem. Pedig ateista vagyok, ostobaságnak tartom a vallásukat. Csak érdekelt.

"meg van csak Franciaországban 3 ezer olyan radikális muszlim akit megfigyelés alatt tartanak mert potenciális terroristák?"

potenciális=nem követtek el semmit

Komolyan, ha 50-nél kevesebb ember követett el terrorcselekményt az 50 millióból, akkor nem fogsz meggyőzni arról, hogy márpedig több ezren vagy tízezren vannak. A számok makacs dolgok. De még ha több ezren vannak, az is csak ezreléke az összesnek. Szóval még a legmesszebb menő becslésedből is az a következtetés, hogy a muszlimok között nagyságrendekkel kevesebb a terrorista, mint a magyarok között az adócsaló alkoholista. De a magyarok külön egyéniségek, mert ismered őket, a muszlimok meg egy nagy tömb, mert nem ismered őket. Az arctalan tömegre tök könnyű egy milliomod alapján, hogy az egy ezrelék, és egy ezrelék alapján, hogy az már majdnem az összes. Egy arctalan tömegre bármit rá lehet húzni. Ezért van az, hogy a magyaroknak több bajuk van a bevándorlókkal, mint a tényleges bevándorlási célországokban élőknek.

"Ti amúgy melyik dimenzióban éltek?"

C-137

2017. ápr. 5. 23:20
 16/18 anonim ***** válasza:

kedves kérdező, ha bevallottan rasszista vagy, akkor nincs mit tenni. Ugyanakkor szeretném felhívni a figyelmedet rá, hogy történelmi léptékekkel nézve sosem volt igazán "tiszta" Európa.

A fehér ember eleve nem őslakosa Európának, történelemből talán még te is tanultál a nagy népvándorlások koráról, magyarul gyakorlatilag egész Európa 1000-2000 éves bevándorlókból áll, akik közül a magyar épp az egyik legfiatalabb bevándorló népcsoport.

És a már magyarok, mi itt Európa közepén folyamatosan ki voltunk téve különböző népvándorlásoknak, betelepítéseknek: morvák, kunok, jászok, svábok, szlávok... stb.

Szóval csak azt szeretném mondani, hogy a bevándorlás teljesen megszokott és folyamatos dolog errefelé, ez a fajtisztasági kérdés százéves ideológia, és már akkor is hamis volt.

2017. ápr. 6. 07:06
 17/18 anonim ***** válasza:

"Foglald össze 5 sorban, ha érdemes."

Egy tőmondatban: nem működik az integráció.

2017. ápr. 6. 07:24
 18/18 anonim ***** válasza:

"az az érzésem támadni, hogy nem olvastad el amit írtam."

Tömör hülyeséget hosszú sorokon keresztül? Olvassa a hóhér.

2017. ápr. 6. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!