Van egy úgynevezett "memento" kés, amit egy youtube videóban találtam meg és ilyet szerettem volna rendelni a készítőjétől. A készítője azt írta, hogy ő már nem gyárt ilyen. Honnan tudnék ilyen kést szerezni?
Ez Kocsis mester munkája.
Nézelődj késes facebook csoportokban hátha van valakinek eladó. De sok késkészítő van akiknek vannak hasonló munkáik.
Igen, az ő munkája!
De én nem használtan szeretném és pont ilyet, mármint, hogy az jó ha más késkészítő készíti, de ilyet szeretnék, próbáljam meg elkérni a tervrajzokat, mi alapján készítette, vagy hogy?
Más sajnos nem fogja neked elkészíteni ugyan ezt. Ez Kocsis úr "találmánya" nem fogják másolni. Ha nem készít nem tudsz mit tenni...
Mondom a legtöbb amit tehetsz, hogy hasonlót veszel.
Rendben köszönöm!
Akkor inkább próbálkozok a használtal, tönkre nem nagyon tudják tenni (meg lehet élezni, a nyelét meg könnyen ki lehet cserélni) ugyen?
Persze, hogy lehet élezni.
De ne csak nekiess, előbb nézd meg, hogy milyen az éle (élszalagos vagy konvex) mert más teknikával kell élezni őket.
A nyélcserén meg nem kell aggódni. Ezeket a "bushcraft" késeket dió vagy valami trópusi fa markolattal készítik amik elég időtállóak.
De amúgy ne ragadj le a mementonál. Értem, hogy megtetszett de hidd el, hogy sok mester nagyon szép munkáiból tudsz még választani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!