Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek egy bölcsész,...

Szerintetek egy bölcsész, magyar szakos, illetve bármely más hány könyvet olvas évente?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm azt mondta, hogy közel 5000 évente, de nehezen tudom elhinni.
2017. márc. 13. 13:18
 1/9 anonim ***** válasza:

Az ki van zárva, én bölcsész szakos hallgató vagyok, de kb 70-100 könyvet el tudok olvasni évente, ez függ a könyvek hosszától, nyelvétől és, hogy nennyi időm van, mondjuk nem tudom, hogy a kötelezőkre gondolsz vagy az azon kívüliekre.

Mert akkor csak 30-40 amit szórakozásbólbolvasok és azt is nyáron.

2017. márc. 13. 13:43
 2/9 A kérdező kommentje:
Akkor hogyan marad még művelt ember?
2017. márc. 13. 13:59
 3/9 chtt ***** válasza:

Hm, az cca 13 könyv naponta(!) - nagyon ügyi. (És mellette élni is marad ideje?)

Még ha ötszázat mondott volna, az is majdnem napi kettő...

2017. márc. 13. 14:11
 4/9 anonim ***** válasza:
Különítsük el a kérdést arra, hogy hány könyvet kell(ene) elolvasnia vizsgára, és hányat olvas el... ;)
2017. márc. 13. 14:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Várjunk csak, szóval szerinted az a művelt aki olvas? Igaz van köze egymáshoz, de a könyvek bújása nem feltétlenül a fő forrása a műveltségnek.
2017. márc. 13. 16:02
 6/9 A kérdező kommentje:
Akkor szerinted mi a fő forrása?
2017. márc. 13. 16:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm a válaszaitokat, hasznosak. Szerintem is egy nap nagyon rövid.
2017. márc. 13. 16:31
 8/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a műveltség fő forrása a szülők és ma már az iskola is.
2017. márc. 14. 10:16
 9/9 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon szimpatikus, ha valaki sokat olvas, én is sokat olvastam fiatal felnőt koromig, egy barátnőm történelem szakos volt és szintén falta a könyveket. De aki azt állitja, hogy 5000 könyvet olvas évente és aki ezt egy pillanatra is elhiszi neki, azokat szerintem már alsó tagozatban meg kellett vonla buktatni matekból..
2020. szept. 3. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!