Mi a magyar most?
Szia!
(Azért a sztereotip látásmód igen erősen érződik egyesek válaszán.)
Nekem magyarnak lenni azt jelenti, hogy nyelvem egyedi,
különlegesen erős és nagy képzelőerővel bír.
A hazám félúton van nyugat és kelet közt, de igazán egyikhez sem tartozott soha.
A történelmem egy passió, ami folyton ismétli önmagát.
Nekünk van a világ legszínesebb irodalma, így erre büszke lehetek.
Ez volt a pozitív felfogás.
A negatív értékelés:
A világ legkorruptabb országainak egyike.
Nulla összetartás.
Elviselhetetlen bürokratikusság.
Hihetetlen egománia és megosztottság.
Magas deviancia és kulturális elkorcsosulás jellemzi, már a rendszerváltás óta.
Van miért szégyenkezni is.
Rajtad áll, hogy mennyire számít az eredet és közösségtudat. Amennyiben ezek nem értékeid, úgy csak a rosszat fogod látni, mert az a látványosabb és aktuálisabb.
Remélem, tudtam segíteni a téma kapcsán.
Ezeket kapcsolom Magyarorszaghoz:
1. Egyedi es rendkivul nehez nyelv.
2. Nyugati arak, gyakran silany szolgaltatasert.
3. Buszkeseg...a gyakran semmire.
4.A tajak tobbsegenek gyakran megszegyenito silanysaga.
5.Latvanyossagok viszonylagos szuke.
Ez a velemenyem 27 orszag meglatogatasa utan.
#4 19:21
Magyarul írsz egy magyar fórumra tehát gondolom, hogy magyar vagy.
Akkor te ilyen bunkó ember vagy ha ez jut magadról eszedbe?
Magyar az, akinek magyar a nyelve és identitása. Azaz nem szégyell a gyerekének magyar nevet adni, ismeri hazája történelmét, nemzeti ünnepeit, népszokásait. Azaz a kultúrája is magyar. Ha tetszik, ha nem, a legtöbb ilyen ember nem Magyarországon van. Az állampolgárság senkit nem tesz teljesen magyarrá. Ennyi erővel, ha pl. megszerzed az osztrák állampolgárságot, attól máris osztrák vagy ? Hát nem. Ahhoz úgyis kell élni, gondolkozni.
Az ősmagyarozó bunkót, magyarkodót pedig kikérem magamnak. Magyar emberként mi mást csináljak ? Szlávoskodjak, németkedjek, latinkodjak ? Az bezzeg nem baj. Nem az igaz magyar a fajgyűlölő. Én nem utálom pl. a zsidókat sem. Inkább engem szoktak utálni, amiért nem szégyellem az őseimet, hazámat. Ez igazán szánalmas és szomorú. Régen nem így volt.
Kedves előző!
Gondolom te az ősmagyarok vallását követed, nem hordasz kínai farmert stb. Elkerülhetetlen a kultúrák keveredése. Az ősmagyarok pedig ha tetszik, ha nem, igazi barbárok voltak, erre nem vagyok büszke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!