Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A hippy kultúrának szerintetek...

A hippy kultúrának szerintetek milyen hatása van a mai életre szerintetek?

Figyelt kérdés
A háború és a katonaság elítélésével egyetértek, a szabadság, remény, boldogság ott volt a levegőben. Teljesen egyetértek azzal is, hogy menekültek a fogyasztói társadalomból, továbbá a nemi szerepek megkérdőjelezésével. Ugyanakkor ott vannak az orgiák, a nőmozgalom, a drogok, ami nem igazán hiszem, hogy jóra vezet, ahogy azt látjuk manapság is. A nőmozgalom elvezethet odáig is, hogy túlságosan felszabadultak.
2017. febr. 26. 22:39
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem jó hatása van a mai életre. De hippyk alatt én nem a divatból hippyket értem hanem aki tényleg átérzi. Én személy szerint hippynek vallom magam és szeretem ezt a kultúrát mert szabadságot ad. Igazad volt a felsorolással hogy drog nőmozgalom stb. De ez attól függ ki meddig megy van aki belekostól van akiből meg feminista is lesz mérték függő. Akiket ismerek és szintén hippyk olyan emberek akik nagyon szabad és elvont gondolkodók pont ezért sok emberrel kijönnek. Ha azt nézed nem olyan stresszes agyon hallszolt emberek általába, szeretnek élni. Van aki ezt sokalja és hedonizmust gondol bele véleményem szerint csak van aki a korlátig megy el és van aki át is másza. Van aki fűves drogos bolondoknak mondja őket mert idegen neki ez az életstilus.
2017. febr. 26. 23:08
 2/3 anonim ***** válasza:
Farmernadrág elterjedése, szexuális forradalom, környezetvédelem fontossága. Ezeket mind ők terjresztették el.
2017. febr. 27. 20:38
 3/3 A kérdező kommentje:

Ezek mind jó dolgok. Ugyanakkor a szexuális forradalom közrejátsz(hat)ott abban, hogy manapság elérhető mindenféle videó a fiatalkorúak számára, fellazította a szexualitást.

Hatalmas respect azért, mert elítélték a fegyvereket, a jóléti társadalomtól menekültek, a szeretet lengte körül a kommunákat. A zenéik fantasztikusak voltak. Valami ott lobogott a levegőben, felpezsdült, képesek voltak a meditációra, az elmélyült önmegfigyelésre. Azt azért nem gondolom, hogy ezt kizárólag kábítószerek fogyasztásával lehet elérni.

2017. febr. 27. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!