A magyar emberek egy része utálja a határon túli magyarokat?
"vagy az emberségükkel vannak komoly problémák."
Mint ahogy a kérdezőnek!
Nem utálok senkit. De a határon túliak miért nem képesek otthon összefogni? Miért a magyarországiaktól várják a megoldást?
Nem vagyok Gyurcsány párti, de nem uszított a határon túliak ellen. Csak Ő is, és az akkori Alkotmánybíróság Elnöke is elmondta, hogy a kettős állam polgároknak ugyanolyan jogaik vannak, mint az itthon élőknek, és ez nagy megterhelés lenne az országra. Ami mára bebizonyosodott. Nem csak az odajuttatott pénzekről van szó.
A magyar nyugdíjakat nem tudják emelni, mert nincs rá pénz. (Az csak kamu, hogy többet kaptak, mint amennyi az infláció) De ha egy határon túli bejelentkezik állandóra magyarországi lakcímre, nyit egy bankszámlát, megigényeli a nyugdíjat, úgy, hogy egy napot sem dolgozott itthon, magasabb nyugdíjat kap, mint az itthoniak. Felveszi a pénzt és haza megy elkölteni. Vagy egy magyar kórházban kezelteti magát. Vannak békéscsabai, gyulai ismerőseim, ők sok példát tudnak erre.
Akkor miért csodálkozol, hogy sokan nem szeretik a határon túliakat?
13
Én ekkora marhaságot még életemben nem hallottam. Ez már annyira arcátlan hazugság, hogy nevetnem kell :))
14
Ha józan ésszel gondolkodnál rájönnél, hogy ilyesmi képtelenség. A nyugdíjat a ledolgozott évek alapján számítják. Ha nincs egy éved sem, nem illet meg semmilyen nyugdíj.
Dehogy nem illet meg! A kint ledolgozott éveket is beszámolják!
De abban sincs igazad, hogy a határon túliak nélkül összeomlana az ország! Ti nem tesztek és nem is tettek semmit az országért, csak követelőztök! Az sem igaz, hogy annyira jól dolgozik az a néhány határon túli, aki átköltözött. Elég sokat ismerek közülük. Sőt! Nekik sincs egy-kettőnél több gyerekük.
De miért lenne kötelességünk titeket segíteni, amikor itthon is sok gyerek éhezik, családok nem tudnak megélni stb. Ti csak követelőzni tudtok, de nem vagytok hajlandóak egységesen fellépni a saját országotokban, a saját érdeketekben.
Ez engem is érdekel, hogy hogy lehet megigényelni a nyugdíjat? :)
Az én esetem: 5 évig jártam Magyarországon egyetemre, most fejeztem be, mivel nincs még állásom, de szeretném ha lenne egézségügyi biztosításom, ezért a 17T1011 adatlap segítségével havi 7500 forint fejében saját magam után fizetem a TB-t. Mindaddig, amíg nem találok munkát.
Szóval, szó sincs arról, hogy a határon túliak alanyi jogon kapnák a TB-t, és a nyugdíjat. Kapják, ha itt dolgoztak, és adóztak.
És az sem igaz, ha valaki határon túl ledolgozott 30 évet, Magyarországon pedig 15 öt, akkor Magyarország állná az illető teljes nyugdíját.....
17
Ja nyilván ezek balliberális hazugságok. Soha nem fogom érteni miért, de a balliberálisoknak lételemük saját nemzetük ellen dolgozni, illetve idegen nemzetiségűeket pozitívan diszkriminálni a saját fajtájukkal szemben. Ezek abszurd dolgok, de mégis léteznek és van az ilyen "elvekre" kereslet bőven azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!