Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám megszerettetni...

Hogyan tudnám megszerettetni magammal a könyveket és az olvasást? (többi lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Eléggé szégyenlem magam és üresnek érzem az életem, mert nem szeretek olvasni. Utoljára még általánosban olvastam. Azt hiszem, nyolc évesen önszántamból elolvastam egy 150 oldalas gyermekkönyvet. Ennek a címe (nem ér nevetni) Brumi mackóvárosban. Elolvastam a Pál utca fiúkat az utolsó fejezet kivételével, az Egri csillagokat végigkínlódtam, a Szent Péter esernyőjét nagyon megszerettem de nem olvasnám el még egyszer. Nyolcadikban pedig elolvastam a Légy jó mindhalálig című könyvből százkilencven oldalból, körülbelül százhúszat. Ez volt az utolsó. Ám ez már több, mint két éve volt. Ránézni sem bírok a könyvekre. Szó szerint a hányinger kerülget, ha belegondolok, hogy elolvasok egy hosszabb könyvet. Gondolkoztam, hogy elolvasnám a Csillagainkban a hiba c. könyvet, mert azt mondják, hogy aki megtalálja a neki való könyvet, az utána imádni fogja az olvasást. És a Csillagainkban a hiba filmet meg is sirattam. Azt imádtam. Gondoltam, ha belekezdek abba könyvbe, akkor megszeretem az olvasást, hiszen a film zseniálisan jó volt. Mi a véleményetek erről? Kérlek segítsetek nekem. Szeretnék megszeretni olvasni, mint minden normális ember. (Nem mintha én nem lennék normális XD)

A hasznos válaszokat előre is köszönöm.

2017. febr. 15. 11:03
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem csoda hogy utalsz olvasni, ha ilyen kotelezo vackokkal kinoztad magad :)

Jo otlet az ha olyasmit kezdesz el ami erdekel. Probald ki, mi bajod lehet?

2017. febr. 15. 11:11
 2/10 anonim ***** válasza:

Az a lényeg, hogy olyat olvass, ami érdekel. Tök mindegy, mi az.

Nekem anno, nagyon kicsi koromban, a Harry Potter volt ilyen. Azóta falom a könyveket, idén már a 14.-et olvasom, és ebből a legtöbb 6-700 oldalas. De ehhez tényleg szeretni kell olvasni, ahhoz meg érdeklődés kell.

Annyi könyv van, mint égen a csillag. Először döntsd el, milyen műfaj érdekel. Segíthet, hogy milyenfajta filmeket kedvelsz. Ha pl. szereted a thrillereket, krimiket, akkor könyvből is ilyesmit válassz.

Ha szereted a romantikus vígjátékokat, könnyű családi filmeket, akkor ilyen témájú könyvet keress.

Kérj ajánlásokat ismerősöktől, vagy akár itt, de akkor írd le, hogy mi az érdeklődésed.

Nyugodtan kezdd azzal, amit kinéztél. Azt ugyan nem ismerem, de ha téged érdekel, akkor ideális. Ne hosszúság alapján válassz, hanem téma, stílus alapján.

2017. febr. 15. 11:15
 3/10 anonim ***** válasza:

Senki sem magát az olvasást szereti, hanem kíváncsi, érdeklődik valami iránt, szórakoztatják bizonyos történetek, stb.

Tehát a lényeg, hogy kísérletezz, keresd meg azt, ami téged érdekel és ha az olvasással amúgy nincs problémád, akkor mindjárt nem egy kényszer, egy kínlódás lesz, hanem örömöt okozó hasznos elfoglaltság.

2017. febr. 15. 11:37
 4/10 anonim ***** válasza:
Képzeld el, amit olvasol. Hagyd hogy hasson rád, amit olvasol. Én ha olvasok egy jó könyvet, rögtön elképzelem és szinte abban a világban élek.
2017. márc. 19. 18:41
 5/10 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok. Utálok olvasni. 34 év alatt sem sikerült megszeretnem.

Az általános iskolai kötelező olvasmányok is egy kínlódás volt számomra. Volt amit annyira utáltam, hogy el se olvastam, hanem a 3 évvel idősebb testvéremet kértem meg, hogy élő szóban foglalja nekem össze, hogy miről szól.

Azóta is képtelen vagyok rávenni magam, hogy egy több száz oldalas könyvet csak úgy unalomból olvassak el.

Olvasni csak cikkeket szoktam legfeljebb. Pár oldalasakat. Ami annál hosszabb, csak untat és az lebeg a szemem előtt, hogy hány oldal van még vissza és az alatt amennyi idő alatt azt végigolvasom, mennyi hasznosabb dolgot tudnék csinálni.

Lehet hogy bennem van valami rosszul bekötve. Amikor erről beszélek ismerőseimnek, úgy néznek rám, mint valami ufóra. El nem tudják képzelni, hogy lehet az hogy valaki nem imád olvasni.

Ennek ellenére nem tartom magam értéktelenebb vagy rosszabb embernek. Csak ilyen vagyok... ezek szerint nem egyedül a Földön. :)

2017. ápr. 22. 21:05
 6/10 A kérdező kommentje:

Nyugiii nem vagy egyedül! ;) Detto!

Unokabáttyám vett egy könyvet nekem, amit ő az anyanyelvén, csehül olvas. Robert T. Kiyosaki, Gazdag papa szegény papa. 3 oldalt olvastam el, azt is a wc-én ma reggel mondtam is, hogy köszi szépen elég volt.... :DDD

ja, 17/ fiú

2017. ápr. 22. 22:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Ismerős az érzés. :)
2017. ápr. 23. 08:46
 8/10 anonim válasza:

Harry Potter? :) Ha az nem szeretteti meg az olvasást, akkor nem tudom mi lenne képes rá. :)

Esetleg regisztrálj moly.hu-ra, ha még nem vagy tag és keress kihívásokat, engem mindig nagyon ösztönöznek az olvasásra. :D Persze csak olyanokat keress, amik tényleg érdekelnek. :)

2017. okt. 19. 17:22
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát engem a "Molnár Henrik" abszolút nem érdekel. Mikor tv-ben adják, azt se tudom végignézni.
2017. okt. 19. 20:44
 10/10 anonim válasza:

9-es: úgy érted, Fazekas? :D Szerintem ne egy film feldolgozásból indulj ki. :) Amúgy megértem, ha egyáltalán nem a te világod a HP, van ilyen, de számomra könyvben letehetetlen akárhanyadik olvasásra, míg a filmeket nem szeretem (mivel kihagyták a kedvenc jeleneteimet nem egy részből, és alapból nem vagyok kibékülve vele).

Kérdező, ha a Csillagainkban a hiba tetszett, szerintem nyugodtan olvasd el, mert könyvben is elég sírós és rövid is. :)) Aztán meg ott van az író többi könyve, amik most elég felkapottak. És még rengeteg másik hasonló könyv. Például:

Mielőtt megismertelek

Nyugalom tengere

Amíg élek

Hopeless - Reménytelen

Ha maradnék

A soha határa

Jó olvasást! :D

2017. okt. 22. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!