Ki a ma élő legnagyobb magyar?
Hiszen mondtam, hogy ez nem a politika rovat.
Akkor tovább magyarázom, hogy olyan magyar, aki kifejezetten a magyar közösségért tett, közösségteremtő erejű amit csinált.
Nem csak szerepelt, csak magáért.
Például, ha már a Pál Feri atya szóba jött, helyette a Böjte Csaba.
Vagy ha a Hobó szóbajött, gondoljunk a Nyerges Attilára.
A sok felsorolt, pl. Charles Simonyi, mit tett a magyarokért, mint közösségért? Vagy eddig a Hosszú Katinka, vagy akár -főleg!- Nemes Jeles.
Szerintem eleve nem lehet fiatal.
18.42.
Nem akarok vitatkozni, egyáltalán nem értek egyet.
Csak magyarázom tovább, hogy nem azt kérdeztem, hogy a magyarok világbeli akármilyen híréért ki tett a legtöbbet, hanem hogy magunknak, a saját közösségünkért, a saját nemzeti közösségünkért ki tett a legtöbbet.
Nem a turizmusért, nem egy vitás értékű amerikai díjért, hanem a saját épülésünkért, a saját közösségünk összekapcsolásáért. Mondom, nem szerepléssel, külső látszatdolgokkal, hanem cselekvéssel.
Brody Janos, mint szovegiro is es mint zeneszerzo is. Kulfoldon talan kevesse ismert es elismert, de ertunk, a kozossegert, a dalaival sokat tett. Igaz, egy idoben rossz fele fordult, de idoben felismerven, gyorsan visszafordult a jo iranyba.
Szerintem a Bródy nem hozott létre semmilyen közösséget, inkább csak rétegeknek írta a szövegeket is, a zenéje talán nem is annyira zene, inkább beszél.
Ha már szövegről beszélünk nem különleges,nem is egyedi.
A korosztályában többen is vannak hasonlók, a Demjén, Cseh Tamás -talán jobb is mint a Bródy, nem?-, vagy a Presser, Máté Péter, vagy a Hobó, akit más említett.
De ez is egy ötlet, kösz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!