Sopron vagy Budapest?
Én Budapesten lakom, több generáció óta itt él a családom.
Rendelkezik a nagyvárosi élet összes előnyével és hátrányával.
Például: Aránylag több munkalehetőség; többféle bevásárlási lehetőség; az országos átlagnál valamivel kevésbé katasztrófális egészségügyi ellátás; többféle művelődési lehetőség; Hívő embereknek az is számíthat,hogy több gyülekezetből válogathat.
Ugyanakkor nagy zaj; légszennyeződés; rossz közbiztonság; és a vidékről érkezők gyakran nehezen szokják meg a városon belüli nagy távolságokat.
Ha érdekel valami konkrétabban, arra is nyugodtan kérdezz rá.
Annyit még hozzá kell tennem, hogy nem csak az ár, de a lakás fenntartási költsége is nagyon változó lehet, még azonos méretű és azonos állapotú lakások esetében is.
Nem mindegy, hogy lakásnak milyen a fűtése (távfűtéses a legdrágább, még egyéni mérővel-szabályozóval is).
Nem mindegy, hogy vízórás-e a lakás vagy nem.
A közös költség is nagyon változó lehet társasházanként; mind az összege, mind pedig az, hogy mi van benne a közös költségben (Pl.: szemétdíj, lift-díj, a lépcsőházat takarító takarítja-e vagy a lakóknak kell-e előzetes beosztás alapján takarítaniuk, stb...).
Az egyéb megélhetési költségek is nagyon különbözőek lehetnek Budapesten belül. Ugyanaz az élelmiszer 3-szor annyiba is kerülhet egy belvárosi üzletben, mint némelyik külvárosi piacon.
Üdvözlettel: 1-es
Én Sopronban élek lassan hat éve.Szerintem csak akkor éri meg ideköltözni ha ki tudsz járni dolgozni Ausztriába.
Egyéb munkalehetőseg alig van illetve mindenhová elvárás a német nyelvtudás.Ennek ellenére a jövedelmek abszolút nem versenyképesek a kintiekkel.
Nehezen is találnak a munkaadók megfelelő embert hiszen az aki beszél nemetül nyilvàn nem fogy 100e Ft -ért Sopronban dolgozni.
Az emberek nagyon baratságtalanok.
Sehol máshol nem tapasztaltam még ilyet mint itt, hogy az emberek semmit nem tartanak magukban.Beszólnak a boltban, a játszótéren, bárhol ha úgy érzik,hogy nekik valami nem tetszik.Tisztelet a kivételnek!Pl ha a gyerek leszakít egy falevelet símán odaszól, hogy micsoda neveletlen a gyerek!Egyetlen dolog amit imádnak azok a kutyák.Minden második ember kutyát tart és ez nem túlzás.
Első szabályként:Sopronban fűre lépni tilos!Sőt néha még a járda közepén is kutyasz@r van.
Ha finomat akarsz enni főzz otthon mert én meg nem találtam olyan helyet ahol jól főztek volna.A cukrászdák egyenesen katasztrofálisak.A belvárosi parkolás lehetetlen. Az úzletek teljesen az àtjáró osztrákokra vannak berendezkedve.9 óra előt nem nyit ki semmi.
És a lskhatás.A lakótelepi panellakások àrai talán még a pestiekét is felülmúljàk, bár a legtöbbet korszerűsítették. Ezen kívül nagyon sok műemlek épületi vizes pincére emlékeztető lakàs van a piacon horror áron.
A levegő jó mert itt szinte mindig fúj a szél.Az egészsegügyi rllatás elég jó bár kezd leépülni.Egyre több szakrendelés már csak Győrben elérhető.
Nekem több a negatívum a vàrossal kapcsolatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!