Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Érdemes lenne bevezetni egy...

Érdemes lenne bevezetni egy új zászlót ami magyar alapon cigány jelképeket is tartalmaz?

Figyelt kérdés

Szóval én szeretem a zászlókat, rengetegről tudom hogyan és miért alkották meg őket.

Például Dél-Afrika.

Abban az országban az etnikumok(fehérek vagy búrok, feketék)

elég nehezen léteznek egymás mellett.

Ezt Mandela próbálta többé kevésbé megoldani, de inkább kevésbé sikerült.

Az egyik ilyen megoldási kísérlet az új zászló volt, mert az előző rossz emlékeket váltott ki a fekete többségből.

(Persze mára már elég elvetemült a helyzet Dél-Afrikában de az mellékes)

Arra jöttem rá, hogy Magyarország is tehetne egy ilyen lépést.

A cigányokkal amúgy is rossz a kapcsolata, és a kettő kultúra kevésbé összeegyeztethető. Egy új zászló szerintem hozhatna eredményt, talán nagyobb békében élhetnénk együtt.

Először arra gondoltam hogy csak egy polgári zászló lenne, nem hivatalos.

Szerintetek hasznos lenne?

2017. jan. 29. 12:50
1 2
 11/14 anonim válasza:
0%
ep az a baj h ugy kezelitek oket mintha vendegek lenenek csak...pedig magyarorszag nem csak a magyaroke hanem a ciganyoke is
2017. febr. 7. 22:20
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
#11, tényleg? Akkor illeszkedjenek is be a társadalomba, járjanak el dolgozni, és ne a segélyen éljenek.
2017. febr. 8. 17:41
 13/14 anonim ***** válasza:

Énis gondolkodtam egy ilyenen

Piros alap fehér kőr középpel benne egy zöld horogkereszt és már rájönnének hogy ja hát le kéne lépniük innen ha élni akarnak

2024. márc. 6. 15:08
 14/14 anonim ***** válasza:

Inkább KÁRTÉRTÉST kellene perelni z osztrákoktól, mert ami a cigányok betelepítésével nekünk kár lett és mindig is volt, abból ők profitáltak. Nekik hasznuk lett abból, hogy megszabadultak a problémás faluszéliektől.

Nem is "vendégek", mint ahogy itt írták, hiszen ránk erőltette őket Mária Terézia és az őt kiszolgáló urak meg kénytelenek voltak hagyni a törvényei miatt.

2024. márc. 6. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!