Az 1500-as évek előtt Magyarországon milyen ételeket fogyasztottak jellemzően?
Figyelt kérdés
Az "ami volt" kaliberű és értelmetlen hozzászólók kíméljenek.2017. jan. 23. 15:26
1/5 anonim válasza:
Csicsókát, kenyeket illetve húst, ha volt. Fűszerek nem nagyon voltak, sót használak, illetve gyümölcsöket is ettek.
2/5 anonim válasza:
Puliszkát meg aludttejet biztosan! (a fentebbieken kívül persze)
3/5 anonim válasza:
Mondjuk érdekes, hogy a ma tradícionálisként számon tartott étkeknek egy jó részét biztosan nem, pl. lecsó, paprikáskrumpli, babgulyás, meg hasonlók.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
Éppen amiatt kérdeztem, mert ugye pl. a lecsó nagyrészt paprika, paradicsom - amik Amerikából származnak - és a "mai" gulyás fontos alkotóeleme szintén paprika... tehát nem egy olyan igazi magyar étel egyik sem.
Azóta olvasgattam a neten és találtam még érdekes dolgokat. Persze, mindig érdemes belekalkulálni, hogy a kutatások, feltárások is lehetnek pontatlanok, de azért érdekes a téma.
2017. jan. 23. 21:38
5/5 anonim válasza:
Ráadásul a lecsó nem is magyar eredetű étel, mint a töltöttkáposzta és a töltöttpaprika sem.
Valószínűleg a törököktől vettük át és magyarítottuk ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!