Kinek kéne írni, vagy ki a "felelős" a facebookon az ideiglenes profilképekért?
Ha már volt Párizs miatt, a melegek miatt, Törökország miatt, az olimpiák miatt, akkor szerintem illene az olaszországi busz baleset miatt is.. Nem?
Kinek kêne írni, ha szeretnêk ilyen funkciót igênyelni?
(És gondolom nem csak én, hanem a magyar fb-ozók sok százaléka.)
Hogy érted ezt hogy "igazi magyar"?
Remélem itt most nem újra egy történelmi utalást láthatunk...
Kérdező, épp most hallottam a hírekben, hogy két autó összeütközött, egy ember meghalt a balesetben. Légyszives akkor az ő emlékére is intézzél profilképet.
Mert ugye te sem gondolod kevesebb értékű embernek azt, aki ebben a balesetben halt meg, mint azokat, akik abban...?
Meg nem is beszélve a sajnálatos nap mint nap történő sok más halálesetről...
A terrortámadásokban lemészárolt emberekkel lehetett "szimpatizálni", azért volt ideiglenes profilkép. Ők egy beteg, téves eszme miatt kellett elhagyják ezt a világot (=fanatista terroristák), de egy buszbalesetben, akármilyen tragikus is, mivel szimpatizálsz, milyen eszme ellen hívod fel a világ figyelmét? Le a buszokkal? Nagy tragédia történt, igaz, de sok más hasonló baleset történik nap, mint nap, a világ minden részén, melyeknek hírei nem jutnak el hozzánk.
Ha mindről megemlékeznénk, minden nap más zászlós ideiglenes profilképünk volna.
Csak a kérdés: minek?
Nem leszel attól se jobb, se rosszabb ember, hogy fb- n milyen ideiglenes profilképpel hívod fel magadra, s a "részvétnyilvánításodra" a figyelmet.
Mindamellett hidd el, ez a hozzátartozóknak is vajmi keveset jelentene. Ők el vannak foglalva a saját gyászukkal, kétségbeesésükkel, s kicsit sem érdekli őket, hogy te 2 napra magyar zászlós réteget rakattál a profilképedre (ezt egy sima Photoshoppal egyébként te magad is megteheted, ha olyan nagyon akarod, facebooktól függetlenül...), miközben talán fél órára megérintett a tragédia híre, de aztán eszed tovább a csirkepörkölted, s eszedbe sem jutnak többet, csak híradóból.
Na jó, igazatok lehet. Csak először annyira sokkolt, nem tudtam elmenni mellette.
Amúgy vmelyikőtök írta, hogy mi ellen hívnánk fel a figyelmet..
Miért kéne valami ELLEN összefogni? Egyszerűen azért lenne jó, hogy kifejezzük, hogy igenis az elhunytak mellett állunk és együttérzünk. És abszolút felesleges mindig valami ELLEN felhívni a figyelmet szerintem, csak kis jelkép lenne, hogy igenis, tudjuk mi történt a gyerekeddel/testvéreddel/barátoddal/barátnőddel, és őszinte részvétem.
És nem feltétlen kellenének magyar színek, elég lenne mondjuk egy fekete pötty a jobb alsó sarokba vagy akármi.
Köszi azért a válaszokat!
"kifejezzük, hogy igenis az elhunytak mellett állunk"
Szvsz ez magától értetődő. Cserébe a gyászoló családoknak ettől semmivel sem lesz könnyebb. Vagyis ez nem róluk szól, hanem rólad.
"Amúgy vmelyikőtök írta, hogy mi ellen hívnánk fel a figyelmet..
Miért kéne valami ELLEN összefogni? Egyszerűen azért lenne jó, hogy kifejezzük, hogy igenis az elhunytak mellett állunk és együttérzünk. És abszolút felesleges mindig valami ELLEN felhívni a figyelmet szerintem,..."
Azért, mert az eddigi ideiglenes profilképek mind erről szóltak! Nem érted a lényeget. A terrorizmus áldozatai közvetetten azt az üzenetet hordozzák, hogy a világ fenyegetve van. Fogjunk össze ellene, szolidaritáljunk.
Az, hogy egy közúti nagyobb baleset történt, sajnálatos, de nincs mögötte eszme, amiért kiállj. Csak a te kis lelkednek lenne jobb, ha mutogathatnád facebookon, hogy "Pista mennyire jó ember, mert ő is HOGY SAJNÁLJA ŐKET"
Ez kicsit szerintem undorító, ha engem kérdezel. Ez a műrészvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!