Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerinted milyen lesz a...

Szerinted milyen lesz a világunk 2100-ban?

Figyelt kérdés

Egy posztapokaliptikus világ, mert annyira elpusztítjuk addigra a Földünket, hogy már csak pár 100 millió ember fog élni járványoktól, éhezéstől, háborúktól sújtva? Vagy az utolsó erőforrásokért egymással minden eszközzel harcoló, szétesett nemzetállamok világa? Vagy egy globális diktatúra, ahol az emberek agymosott rabszolgaként egész életükben csak dolgoznak? Vagy egy fejlett világ, ahol a tökéletes genetikai állományú emberek betegségektől mentesen csúcstechnológiájú gépekkel hódítanak meg újabb és újabb bolygókat? Vagy egy olyan világ, amit nagy cégek irányítanak, és az emberek szerepe annyi, hogy minél többet termeljenek és fogyasszanak az elitréteg profitjáért? Vagy egy szabad és egyenlő világ, ahol mindenki kötöttségektől mentesen megvalósíthatja önmagát és teljes az egyenjogúság? Vagy az emberiség egy nagy spirituális megújulás előtt áll, mert ezt a profitorientált életmódot már nem bírjuk tempóval sokáig?

Szerinted milyen lesz a világunk 2100-ban? A gyerekeink, unokáink világa? Még mi is megérhetjük!

2010. máj. 4. 15:47
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Bárhogyan is legyen, a mi generációnk rakja le az alapköveit. Olyan lesz, amit mi megalapozunk.
2010. máj. 4. 17:52
 12/16 A kérdező kommentje:
Egyébként ez a cégek által irányított világ valószínű, de én mégse hiszem =) Igaz, egyre profitorientáltabbak vagyunk, de mégis egyre többet hallani jogokról, a dolgozók jogairól, érdekvédelem, stb. A közvéleménnyel mindenkinek foglalkoznia kell, mert meghatározó tényező. Ha egy balhé miatt egy cégtől elfordul a közvélemény, baszhatja... tehát azért hála Istennek még nem minden a pénz. Én bízok annyira az emberiségben, hogy nem leszünk "fogyasztógépek" :)
2010. máj. 4. 17:57
 13/16 A kérdező kommentje:

""Vagy egy globális diktatúra, ahol az emberek agymosott rabszolgaként egész életükben csak dolgoznak?"

Egy ország sem képes akkora hatalmat gyűjteni, hogy globális diktatúrát alakítson ki."

Egyelőre nem, de ennek a lehetősége szerintem nincs olyan messze. És nem feltétlenül kell a diktátornak államfőnek lennie, lehetnek akár nagy cégek fejesei, vagy médiaguruk is, akik ezt végrehajthatják.

2010. máj. 4. 18:01
 14/16 anonim ***** válasza:
Már így is nagy ütemben halad előre a világunk. Ami egy hónappal ezelőtt volt az olyan mintha 1 évvel ezelőtt lett volna. Lehet, hogy nem túl reális, de szerintem 2100-ra megfog bukni az a szó, hogy pénz. Minden csúcstechnológiával lesz ellátva így még a szegényeknek is olyan lenne mint most a leggazdagabbaknak. A robotok vennék át a régi(vagy mai??) "jobbágyok" szerepét. Megcsinálnának minden dolgot így az ember csak a saját kényelmével, kapcsolataival és kedvenc dolgaival lesz elfoglalva. Kinézetre pedig azt tudom elképzelni, hogy a környezetszennyezés ellen "háború" győzni fog és újra lesz gondolva minden. Az épületek stílusa, hát többnyire olyan változásokat tudnék elképzelni, hogy keveredik a klasszicizmus a manapság nagyon felkapott minimalista dolgokkal. Repülő jármű (ne nevezzük már autónak) elképzelhető. Lesznek átázatlan ruhák, mert a nanotechnológia hatalmas fejlődésnek fog indulni. Lehet, hogy kicsit "túl szép, hogy igaz legyen" de én így képzelem el a 2100-at.
2010. máj. 4. 22:33
 15/16 anonim válasza:

hát 2100 ban nem tudom, de azt igen hogy 9 év múlva eljönneka Kurianok a Kur bolygóról és leigázzák a Földet.

2022-ben eljön a "Nagy Őrület" ideje, az emberek ilyenor változnak át őrjöngú, rothadó húsú zombikká.

2030-2035 környékén kezdenek el az emberek lázadozni a Kurian nagyurak és a bábjaik a Lélekszívók ellen.

Tulajdonképpen egy erősen feudális világ lesz, lázadókkal, elnyomókkal és quisling kormányokkal.

2010. jún. 23. 17:20
 16/16 A kérdező kommentje:
Hm, és te mit fogsz tenni egy ilyen világban, hogy túléld a megpróbáltatásokat?!
2010. jún. 23. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!