Az nem rasszizmus ha a cigányokat csak romáknak lehet hívni?
Figyelt kérdés
A roma cigányul embert jelent, így ez szerintem rasszista a magyarokra nézve. De persze ha mi magyarokat csak Embernek hívhatnának akkor rasszisták lennénk.2016. dec. 24. 09:59
11/15 anonim válasza:
A cigány nyelvben a magyart raklonak vagyis parasztnak nevezik. Az hogy nekik sértő hogy cigánynak nevezed őket az is egy fajta kötözködés a részükről mert egymásra meg ezt használják férjem cigány és én is suoktam mondani h ne cigánykodj már vagy mekkora cigány.
12/15 anonim válasza:
De igy van,ahogy írod.Ezt ők sem értik igazából,hogy miért kellett ez a névváltoztatás.Ők azok akik cigányként említik magukat.Mint ahogy a zsidózók is a legnagyobb zsidók.
14/15 anonim válasza:
Az a rasszizmus,ha embereket megkülönböztetnek a többi embertől valami miatt.Például a cigányokat,akik 0 tanulás,0 munka után havi járandóságot kapnak.Ez a rasszizmus!
15/15 anonim válasza:
Nem minden cigány tanulatlan.
Nem minden cigány buta.
Nem minden cigány bűnöző.
Nem minden cigány kap segélyt.
Nem minden cigány analfabéta.
Nem minden cigány munkanélküli .
Ne hívd őket kutyának,mert amikor azt mondják menj vissza anyukádba,akkor még elkezdesz háborogni,hogy jajj de alpári ez a cigány.
Pedig szerintem visszamehetnél,kedves első!
Én félig cigány vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!