Határon túli magyarok mit szoktak mondani egy külföldinek, honnan származnak, melyik országból?
Azt válaszolják hogy Romániából, Szerbiából és Romániából stb...?
Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban? Határon túliak válaszát várom, de akár magyarországiakét is, akinek van határon túli ismerőse.
Köszönöm!
Ha magyarországi kérdezi tőlem akkor:
Délvidék az otthonom, Magyarország a hazám. De elsősorban itt, Észak-bácskában érzem magam otthon, de miért is ragaszkodnék a szerb államhoz? Érzelmi alapon biztos nem.
Külföldinek meg nem cifrázom: magyar vagyok és kész. Aztán ha mélyebb szóváltásra kerül sor, akkor általában elmondom, hogy magyar vagyok, azonban nem Magyarországról.
Én találkoztam egy londoni koleszban egy erdélyi magyar lánnyal. Feltűnt, hogy mindenki szobájának az ajtajára ki volt írva a neve és az ország, ahonnan jött, de ő csak a nevét írta ki. Amikor rákérdeztem, akkor azt mondta, hogyha kiírja azt, hogy Románia, akkor románnak gondolják, azt meg nem akarja, azt meg nem írhatja ki, hogy Hungary, ha egyszer Marosvásárhelyen született. Szóval nem írt ki semmit.
Eléggé elgondolkodtató ez a helyzet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!